Ζωγραφίζουμε και RAPάρουμε για την ειρήνη! – Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής διοργανώνει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την ειρήνη και παράλληλα καταθέτει μια σειρά προτάσεις προς τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων για αντιπολεμικές δράσεις που μπορούν να διοργανώσουν

Καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την ειρήνη διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής. Συγκεκριμένα:

Διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη – Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». Τα 30 πρώτα έργα που θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή θα εκτεθούν στον χώρο όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Διαγωνισμό τραγουδιού με θέμα «RAP-άρουμε για την ειρήνη – Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν» για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια). Δεκτές γίνονται τόσο ατομικές όσο και ομαδικές συμμετοχές. Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα ξεκινήσει με το τραγούδι που θα πάρει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.

Σε όλα τα σχολεία που θα πάρουν μέρος θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και θα σταλεί σε κάθε παιδί ξεχωριστά ευχαριστήρια επιστολή από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Παράλληλα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καταθέτει μια σειρά προτάσεις προς τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων για αντιπολεμικές δράσεις που μπορούν να διοργανώσουν, όπως, μεταξύ άλλων:

Εργαστήρια κατασκευών με αφορμή την άνοιξη ή το Πάσχα, με θέμα την ειρήνη. Κολλάζ ή ζωγραφική μεγάλων διαστάσεων ή γκράφιτι.

Εργαστήριο: «Φτιάχνουμε τον κήπο της Ειρήνης», αξιοποιούμε τα παρτέρια των σχολείων μας ή τα κοντινά πάρκα και με φυτά και χρωματιστά λουλούδια δημιουργούμε συνθήματα ή/και το σήμα της ειρήνης.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με θέμα την ειρήνη / ενάντια στον πόλεμο από τα παιδιά, σε συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δημιουργία θεατρικών ομάδων με αντιπολεμικά έργα που θα παρουσιαστούν στο τέλος της χρονιάς στα σχολεία.

Συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων.

Αγώνας δρόμου, τουρνουά μπάσκετ – βόλεϊ μεταξύ σχολείων αφιερωμένο στην ειρήνη των λαών.

Διαγωνισμός ποίησης ή/και διηγήματος από παιδιά.

Προβολές ταινιών με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Εκδήλωση παρουσίασης παιδικού/εφηβικού βιβλίου, έκθεση βιβλίου με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Συζήτηση – εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Ο πόλεμος με τα μάτια των παιδιών» με ειδικούς, συνεργάτες των σχολείων – ψυχολόγους κ.λπ., για τον τρόπο που βλέπουν τα παιδιά τον πόλεμο.

Διοργάνωση ιστορικών περιπάτων σε μέρη που αποτελούν μνημεία αντιπολεμικής δράσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: