«Υποψία …τέλεσης εγκληματικής ενέργειας» η αποκατάσταση γκράφιτι για τον Παύλο Φύσσα από μέλη της ΚΝΕ

Δυνάμεις της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν, προχωρώντας επιτόπου σε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή των φοιτητών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και, μάλιστα, με εντολή «από τα πάνω», όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπου και κρατήθηκαν για ώρα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση.

Την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής να προσαγάγει φοιτητές, μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας με την υποψία …τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου μέλη της ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ βρέθηκαν στον χώρο της Παλιάς Νομικής, ώστε να αποκαταστήσουν γκράφιτι με την απεικόνιση του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, το οποίο είχε βανδαλιστεί το προηγούμενο διάστημα από αγνώστους.

Ο βανδαλισμός του αντιφασιστικού γκράφιτι…

…και η αποκατάστασή του

Δυνάμεις της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν, προχωρώντας επιτόπου σε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή των φοιτητών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και, μάλιστα, με εντολή «από τα πάνω», όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπου και κρατήθηκαν για ώρα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση. Τελικά, μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ, αλλά και την άμεση παρουσία κλιμακίου της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ στο αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής, αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο ούτε και τυχαίο», σημειώνουν η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ και συνεχίζουν: «Η ένταση της καταστολής, της κρατικής βίας, της αστυνομικής αυθαιρεσίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στόχο έχει να σπείρει τον φόβο στον λαό και τη νεολαία, ιδιαίτερα σε αυτούς που σηκώνουν κεφάλι. Για αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ στα “Πετρέλαια Καβάλας” και τους λιμενεργάτες του Πειραιά, στα μπλόκα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο μόλις εχτές! 

Είναι γελασμένοι! Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να ξεμπερδεύουν με την κρατική βία, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις και το κράτος του κεφαλαίου. Διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους και δυναμώνοντας τον αγώνα για να μη μείνουν ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία και τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης στις σχολές, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας. Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που καλπάζει. Για να ζήσουν σε συνθήκες πραγματικής ειρήνης, χωρίς τον φόβο των πολεμικών συγκρούσεων των ιμπεριαλιστών, χωρίς την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο σφαγείο που ετοιμάζεται στην Ουκρανία και στοχοποιεί την Αλεξανδρούπολη και συνολικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όσο για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ας το πάρουν χαμπάρι. Ας κρατήσουν τις… υποψίες τους και τις “εντολές από τα πάνω” γιατί όπως λέει και ο ποιητής: “Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής, μαζί με τον λαό και τη νεολαία. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!», καταλήγουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: