Η τζάμπα δουλειά δε βλάπτει. Ευνοεί σοβαρά την ανάπτυξη.

Η τζάμπα δουλειά ευνοεί σοβαρά την καπιταλιστική ανάπτυξη. Συνεπώς είναι δίκαιη, νόμιμη και ηθική. Στον εργάτη μπορεί να μείνει απλώς η χαρά της ανιδιοτελούς δημιουργίας, χωρίς αντάλλαγμα, δικαιώματα κι άλλες τέτοιες περιττές έννοιες. Τάδε απεφάνθη Άρειος Πάγος

Η “τυφλή, ανεξάρτητη” δικαιοσύνη δείχνει για άλλη μια φορά τα ταξικά της δόντια. Αποφάνθηκε πως η καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, από την πλευρά του εργοδότη, δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας. Εκτός κι αν ο εργοδότης το κάνει επίτηδες, για να ωθήσει τον υπάλληλό του σε παραίτηση και να γλιτώσει την αποζημίωση. Αλλά υποθέτω πως μπορούμε να τον βάλουμε να φιλήσει σταυρό (ή να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, στο δικαστήριο) πως δεν είναι έτσι.

Κλασική περίπτωση μη βλάβης. Κλασική περίπτωση ταξικής δικαιοσύνης.

Συνοψίζοντας λοιπόν. Οι απεργίες βλάπτουν σοβαρά την ανάπτυξη και το κοινωνικό σύνολο. Οι μισθοί βλάπτουν την κερδοφορία του ευεργέτη επιχειρηματία, βαφτίζονται κόστος εργασίας (που ως κόστος είναι σαφώς κάτι κακό) και βαίνουν προς εξαφάνιση. Συνεπώς, δεν τρέχει και τίποτα αν δεν πληρώνονται στην ώρα τους.

Ο Μπογδάνος βλάπτει σοβαρά την κοινή νοημοσύνη, αλλά ανεβάζει τα ποσοστά του Σύριζα, οπότε καθαρίζει με μια συγνώμη από το κανάλι του. Οι Κνίτες, όμως, που στήνουν τιμητικές πλακέτες στο στρατόπεδο-κολαστήριο του Καλπακίου -όπου στοιβάζονταν και βασανίζονταν οι πολιτικά ανεπιθύμητοι φαντάροι– πρέπει να συλλαμβάνονται, γιατί παράεχουν χαλαρώσει. Περί Δικαιοσύνης θα μιλούμε τώρα;

Αλλά το βασικό συμπέρασμα είναι το εξής: η τζάμπα δουλειά ευνοεί σοβαρά την ανάπτυξη και την οικονομία. Συνεπώς είναι δίκαιη, νόμιμη και ηθική. Στον εργάτη μπορεί να μείνει απλώς η χαρά της ανιδιοτελούς δημιουργίας, χωρίς αντάλλαγμα, δικαιώματα κι άλλες τέτοιες περιττές έννοιες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: