Τρίτη 9 Αυγούστου – Όλοι στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στη μνήμη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας – Συγκεντρώσεις επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στη μνήμη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ομιλία από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ. Επίσης, μουσικό πρόγραμμα από το πειραϊκό σύνολο «Libro Coro», με τραγούδια ελληνικά και ξένα με κέντρο τον άνθρωπο και το δικαίωμά του να ζει σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Παίρνουν μέρος τα μέλη του: Μικαέλα Δανά (τραγούδι), Νίκος Παχάκης (κιθάρα), Ανδρέας Βιδάλης (τσέλο). Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια η Ανθή Γουρουντή.

Θα ακουστούν τα τραγούδια:

 • Μικρόκοσμος (στίχοι: Ναζίμ Χικμέτ, μουσική: Θάνος Μικρούτσικος)
 • Μη με ρωτάς (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική: Μάνος Λοΐζος)
 • Imagine (στίχοι – μουσική: John Lennon)
 • Ο γέρο νέγκρο Τζιμ (στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης, μουσική: Μάνος Λοίζος)
 • Youkali (Χανς Άισλερ – Κουρτ Βάιλ)
 • Ο Άνεμος Κυλάει (ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου, μουσική Μάνου Λοίζου)
 • CANZONE ARRABBIATA (Canto per me) (στίχοι: Λίνα Βερτμίλλερ, μουσική: Νίνο Ρότα)

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο προξενείο των ΗΠΑ:

Χιροσίμα – Ναγκασάκι 77 χρόνια μετά – Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ στον Λευκό Πύργο

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – εκδήλωση στο Ενετικό λιμάνι, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. για την καταδίκη του εγκλήματος των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, προς τιμήν των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στην είσοδο του Τελωνείου στην Καβάλα και πορεία στο παραλιακό μέτωπο.

Ετοιμότητα και δυνάμωμα του αγώνα

Με το σύνθημα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους», η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της: «Σήμερα, 77 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τις Ρωσία και Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση με βαριές συνέπειες στη ζωή του λαού, ενώ ταυτόχρονα «επιδιώκοντας να παίξει τον ρόλο του πρωτοπαλίκαρου για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη πολεμική βάση, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Παίρνει επιθετικές και επικίνδυνες πρωτοβουλίες».

Οπως επισημαίνει η ΕΕΔΥΕ, «οι μύθοι ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μπορεί τάχα να συμβάλει στην προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε «ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αποτελεί μονόδρομο το δυνάμωμα της πάλης του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων. Ο λαός με την πάλη του έχει τη δύναμη να βγει στο προσκήνιο της Ιστορίας, να διεκδικήσει έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

 • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
 • Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας
 • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
 • Να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων
 • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
 • Καμιά αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν
 • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 9 Αυγούστου καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Δεν ανεχόμαστε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, που σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να εντείνουν την πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανταγωνισμούς. «Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, εντείνουμε την πάλη για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας! Μέσα από τον συλλογικό αγώνα δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για μια ζωή χωρίς ανισοτιμία, εκμετάλλευση και καταπίεση, για μια ζωή με δικαιώματα!», αναφέρει.

Στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ Θησείο) και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο απευθύνει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι τα θύματα από αυτήν την δολοφονική επίθεση, αλλά και από την ραδιενέργεια ήταν χιλιάδες.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα «να ενταθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους που αυτό που τους νοιάζει είναι πως θα αρπάξουν με το ματοκύλισμα τον πλούτο των λαών και να μοιράσουν τις αγορές. Από τη μια οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία και η Κίνα. Να ενταθεί ο αγώνας γιατί ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι ορατός όσο ποτέ. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας και η εμπλοκή των πυρηνικών δυνάμεων ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους λαούς.

Καμιά ανοχή στις εγκληματικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, που συνεχίζει να αιματοκυλεί τους Παλαιστίνιους, με την στήριξη όλων των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών.

Κανένας εφησυχασμός απέναντι σε όλα αυτά, αλλά και την επικίνδυνη πολιτική των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, που έχουν δώσει Γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχοντας και εμπλέκοντας τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και έχοντας γεμίσει τη χώρα από άκρη σε άκρη με ΑμερικανοΝΑΤΟικές Βάσεις».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: