Το τελευταίο “αντίο” στον Φώτη

Αύριο Πέμπτη, στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Πετρούπολης

Αύριο Πέμπτη, 12 Γενάρη, στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Πετρούπολης, συνάδελφοι, συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι, συναγωνιστές, θα πούμε το τελευταίο “αντίο” στον Φώτη Κοντόπουλο, επί 28 χρόνια δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, έχοντας παλέψει γενναία με τον καρκίνο.

Ο Φώτης «έφυγε» πρόωρα την περασμένη Πέμπτη, στα 48 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλεψε για μεγάλο διάστημα.

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Τελειώνοντας μια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, ήρθε στον «Ριζοσπάστη» για να κάνει τα πρώτα του βήματα ως συντάκτης και εκεί παρέμεινε μέχρι τον πρόωρο θάνατό του.

Από τον Ιούλη του 1995 και στη διάρκεια των 28 περίπου χρόνων που μεσολάβησαν, χρεώθηκε σε πολλά διαφορετικά τμήματα και ρεπορτάζ, προσπαθώντας πάντα να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια κάλυπτε για την εφημερίδα τα θέματα της Οικονομίας και παράλληλα παρακολουθούσε τη συνδικαλιστική δράση των βιοπαλαιστών ΕΒΕ.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και εύχονται κουράγιο στην Ελένη Τζιβρά, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», και στα δυο τους παιδιά, όπως και σε όλους τους οικείους τους.

Τα συλλυπητήρια στην Ελένη Τζιβρά και στον αδερφό της Σπύρο, εργαζόμενο στο πόρταλ του «902.gr», εκφράζουν επίσης η ΚΟΒ και το προσωπικό του πόρταλ.

Τον Φ. Κοντόπουλο αποχαιρετά και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, αναφέροντας: «Ολα τα προηγούμενα χρόνια ο Φώτης είχε βρεθεί δίπλα στους αγώνες των βιοπαλαιστών ΕΒΕ. Σε εποχές που οι επαγγελματίες λοιδορούνταν από κυβέρνηση και ΜΜΕ ως μπαταχτσήδες και υπεύθυνοι για την κρίση, ο Φώτης μετέφερε την πραγματική εικόνα. Τις δυσκολίες της επιβίωσης, τα προβλήματα, τις αγωνίες των επαγγελματιών. Βρέθηκε εκεί και κατέγραφε όλους τους μεγάλους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις μάχες που έδωσε το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ. Υπήρξε παράδειγμα δημοσιογράφου και για όλα αυτά τον αποχαιρετάμε με σεβασμό».

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Φώτη Κοντόπουλου εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ. Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ο Φώτης Κοντόπουλος διακρινόταν για το ήθος του, το δημοσιογραφικό του κριτήριο, τις ευρύτερες γνώσεις και ικανότητές του. Είχε άριστες επαγγελματικές σχέσεις και τηρούσε πάντοτε τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματος. Είχε να προσφέρει ακόμη πολλά, αλλά, δυστυχώς, η αρρώστια του επιφύλαξε άλλη μοίρα και τον στέρησε τόσο πρόωρα από την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του».

Στο μετερίζι του αγώνα, από το ιδιαίτερο πόστο του, ο Φώτης ήταν ένας άνθρωπος χρήσιμος για την τάξη μας, ακέραιος και γοητευτικός.

Όσοι τον γνώρισαν, έστω και λίγο, θα τον θυμούνται πάντα με ένα κόμπο στο λαιμό για τον πρόωρο χαμό του. Ακόμα περισσότεροι όμως θα αισθανθούν την απώλεια του ρεπορτάζ του.

Με πληροφορίες από Ριζοσπάστη

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: