Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου υιοθέτησε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών

Ψήφισμα καταδίκης και απόσυρσης του εκτρωματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με στόχο την οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό τους.

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, στην 33η 6/12/2023 τακτική Συνεδρίαση, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα καταδίκης και απόσυρσης του εκτρωματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με στόχο την οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό τους.
Αναλυτικά στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνεται:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου δηλώνει την αντίθεσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αποτελεί επίθεση στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Το νομοσχέδιο επιβάλλει οριζόντιο “τεκμαρτό εισόδημα” που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ για 6 χρόνια δουλειάς και φόρο 1.600 ευρώ, εάν κάποιος δεν απασχολεί προσωπικό. Καθιερώνει τις “τριετίες” για τους επαγγελματίες. Για παράδειγμα, όσοι διατηρούν επιχείρηση 12 χρόνια το τεκμαρτό τους εισόδημα εκτοξεύεται στα 14.200 ευρώ και θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ με προσαύξηση ανάλογη του προσωπικού που απασχολούν!
Την ίδια στιγμή που το λαϊκό εισόδημα διαρκώς συρρικνώνεται με τις τιμές στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το εισόδημα σε ακόμα περισσότερους μικρούς επαγγελματίες του Δήμου μας.
Η κατάσταση στη περιοχή μας είναι οδυνηρή με πολλά καταστήματα στα πρόθυρα κλεισίματος. Η εικόνα στους εμπορικούς δρόμους του Δήμου μας είναι αποκαρδιωτική.
Τα δημοτικά τέλη, τα καιρικά φαινόμενα, έρχονται να προστεθούν στον γολγοθά που περνάει ο ελεύθερος επαγγελματίας.
Το χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων αποτελεί διαχρονική στόχευση. Με προπέτασμα καπνού την «πάταξη της φοροδιαφυγής», η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, επιλέγει να επιβαρύνει ξανά τα μόνιμα υποζύγια, τους επαγγελματίες και επιστήμονες με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Είναι ψέμα ότι τα έσοδα από την φορολογία τους θα διατεθούν για την παιδεία και την υγεία. Με αυτά τα έσοδα επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τα “ειδικά καθεστώτα” υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων.
Καταγγέλουμε τη μεθόδευση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους. Η μεγάλη πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια, σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.
Καταδικάζουμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ζητούμε την απόσυρση του.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των επαγγελματιών:
Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.
Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας.
– Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.
Μέτρα για την ακρίβεια.
Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: