Θοδωρής Κωτσαντής: «Σας τα χαρίζουμε κυρία Κεραμέως…» – Ο Γραμματέας της ΚΝΕ «δώρισε» τα αποτελέσματα των φοιτ. εκλογών σε Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυρία Κεραμέως δεν είναι μάγος. Μπορεί να εξαφάνισε εισακτέους στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί όμως να εξαφανίσει ψηφίσαντες φοιτητές. Για παράδειγμα στο ΕΜΠ που έχει 9 σχολές, η ΔΑΠ δίνει αποτελέσματα για 1. Οι άλλες 8 δεν καταργήθηκαν ακόμα…»

Στους χιλιάδες φοιτητές που ανέδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτη δύναμη της «Πανσπουδαστική ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές, αναφέρθηκε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον «ΑΝΤ1».

Ο Θ. Κωτσαντής χαιρέτισε τους φοιτητές που γκρέμισαν και πάλι την κυβερνητική παράταξη, την ΔΑΠ και άφησαν στην ανυπαρξία την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να ανταγωνίζεται με τα «λευκά».

Μάλιστα, ο Θ. Κωτσαντής… «χάρισε» τα αποτελέσματα στην απερχόμενη υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως που βρισκόταν στο πάνελ, λέγοντας ότι μπορεί να «εξαφάνισε» χιλιάδες εισακτέους με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να εξαφανίσει χιλιάδες φοιτητές που ψήφισαν, παραποιώντας τα αποτελέσματα.

Ο Θ. Κωτσαντής επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών ήταν η καλύτερη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και έστειλε μήνυμα στη νέα γενιά, να καταδικαστούν αυτά τα κόμματα που τους διαλύουν τις σπουδές, με πιο δυνατό ΚΚΕ και στις βουλευτικές εκλογές.

Ακόμα αναφέρθηκε στο ψυχοφθόρο σχολείο, εξεταστικό κέντρο, που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουν αδρά. Απέναντι σε αυτό επισήμανε ότι χρειάζονται αγώνες για σχολείο που θα παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση για κατάργηση ΕΒΕ και τράπεζας θεμάτων, αλλά όχι για να μπει άλλος κόφτης στη θέση τους.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ που λέει ότι δεν γίνεται ένα παιδί με 8 χιλιάδες μόρια να μπαίνει στο πανεπιστήμιο, αλλά ταυτόχρονα μπορεί με 8 χιλιάδες ευρώ πάει σε κολλέγιο και παίρνει πτυχίο που ισοτιμήθηκε με αυτά των ΑΕΙ. Ενώ ταυτόχρονα αν πάει σε δημόσιο ΙΕΚ θα κάνει απλήρωτη πρακτική.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: