Θέσεις και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου

Οι θέσεις και οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για τις ΑΠΕ, τα δημοτικά τέλη, τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, τα ιαματικά νερά των Θέρμων, το ζήτημα της μαθητείας σπουδαστών των ΕΠΑΛ.

Οι θέσεις και οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/5. Για τις ΑΠΕ, τα δημοτικά τέλη, τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, τα ιαματικά νερά των Θέρμων, το ζήτημα της μαθητείας σπουδαστών των ΕΠΑΛ.

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/5, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέσαμε στην αρχή της συνεδρίασης το ζήτημα των ημέρας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ρωτήσαμε γιατί δεν γίνονται Δευτέρα ή Τετάρτη για να μπορούν να συμμετέχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι αυτοαπασχολούμενοι. Δεν πήραμε ουσιαστική απάντηση.

Για τις ΑΠΕ

  Για το ζήτημα των ΑΠΕ, (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα), για το οποίο έγινε συζήτηση, επαναλάβαμε τη θέση μας ενάντια στη βιομηχανικού τύπου εγκατάσταση ΑΠΕ, που είναι και θέση χιλιάδων κατοίκων του νησιού από το 2013. Δε δεχόμαστε το φυσικό περιβάλλον του νησιού, η αγροτική οικονομία, να γίνουν βορά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης». Διεκδικούμε φτηνή για το λαό ενέργεια, είμαστε υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών ενέργειας, με γνώμονα όμως την ενεργειακή αυτάρκεια αποκλειστικά για το νησί μας και με σεβασμό στο περιβάλλον του νησιού.

Για τα δημοτικά τέλη

  Επαναφέραμε την πρότασή μας για μείωση των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να φέρει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Η απάντηση ήταν ότι αυτό θα το κάνουν με τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Για τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου

  Συμφωνήσαμε να βγει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα ζητά μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ικανό να ανταποκρίνεται στην επαρκή εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού. Επιπλέον επαναφέραμε το ζήτημα της τοποθέτησης από τον Δήμο, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, πολλαπλών θυρίδων σε διάφορα σημεία του νησιού.

  Φέραμε τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, για να μπουν μπάρες στον πεζόδρομο της αγοράς και να υπάρχει υπάλληλος του Δήμου που θα τις τοποθετεί, καθώς και για την τοποθέτηση μιας χημικής τουαλέτας κατά μήκος του πεζόδρομου, σε σημείο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα.

Από τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου

  • Επαναλάβαμε τη θέση μας για αξιοποίηση των Θέρμων με γνώμονα τη δωρεάν πρόσβαση και χρήση των ιαματικών νερών από όλους τους δημότες, αφού αυτά πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό. 
  • Ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ στο θέμα της απασχόλησης αποφοίτων των ΕΠΑΛ στον Δήμο, στα πλαίσια της Μαθητείας, γιατί αυτοί αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία ως εργαζόμενοι με μειωμένα δικαιώματα (πληρώνονται το 95% του κατώτερου ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη, δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν αναρρωτική άδεια, αν αρρωστήσουν, πριν συμπληρώσουν 10 ημέρες εργασίας, κλπ).

  Οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι κάτοικοι του νησιού, δεν έχουν άλλη επιλογή από τα συνεχίσουν να διεκδικούν μαζικά και συλλογικά τα δίκαια αιτήματά τους, πιέζοντας προς αυτή την κατεύθυνση και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μύρινα 2-6-2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: