«Θα κάνουμε ό,τι έκανε και ο Παύλος μας: Ούτε βήμα πίσω!»

«Αυταπάτες δεν έχουμε. Όσο το σύστημα που τους γεννάει και τους αξιοποιεί ως χρήσιμη εφεδρεία συνεχίζει να βασιλεύει, ο κίνδυνος του φασισμού θα είναι ορατός – Χιλιάδες Παύλοι θα τους περιμένουν για να τους ξαναστείλουν στις τρύπες τους. Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι από ποτέ»

Συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στην οδό που έχει το όνομά του, και πορεία που κατέληξε στο Mπλόκο της Κοκκινιάς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» ενώ στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν πλήθος μαζικών φορέων, εργαζομένων και νεολαίας από τις γειτονιές του Πειραιά αλλά και όλης της Αττικής.

Με τα συνθήματα τους, με τα λουλούδια που κατέθεσαν στο μνημείο, με τους στίχους των τραγουδιών τους οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά η καταδίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής δεν «ξεθωριάζει», πως η πάλη ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται σε κάθε γειτονιά, κάθε σχολή, κάθε χώρο δουλειάς.

Ανάμεσα στους χιλιάδες νέους και εργαζόμενους που διαδήλωσαν  στο Κερατσίνι, ανάμεσα στους φίλους του Παύλου, βρέθηκε η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα και η οικογένειά του.

«10 χρόνια μετά δεν έχουμε ξεχάσει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ν’ αφήσουμε το παρόν και το μέλλον μας στους φασίστες. Καμία ανοχή σε οποιοδήποτε ψήγμα φασιστικού λόγου και έργου. Δε θα περάσει ο φασισμός…. Θα δώσουμε στους νοσταλγούς των ηττημένων  του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να καταλάβουν ότι στη θέαση του κτήνους θα κάνουμε ό,τι έκανε και ο Παύλος μας: Ούτε βήμα πίσω!» τόνισε στον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

«Αυταπάτες δεν έχουμε. Όσο το σύστημα που τους γεννάει και τους αξιοποιεί ως χρήσιμη εφεδρεία συνεχίζει να βασιλεύει, ο κίνδυνος του φασισμού θα είναι ορατός», υπογράμμισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Παράλληλα ανέδειξε πως η θυσία του Παύλου έχει συμβάλει ώστε σε κάθε προσπάθεια των φασιστών να σηκώσουν κεφάλι,  διαμηνύοντας : «Χιλιάδες Παύλοι θα τους περιμένουν για να τους ξαναστείλουν στις τρύπες τους. Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι από ποτέ»…

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζης για την Κατιούσα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: