Τα «αυτοδύναμα κάστρα» του ΚΚΕ στην Ικαρία (Πίνακες) – Κάντε το όπως στην Ικαρία παντού!

Πρώτο κόμμα με ποσοστό 35,08% αναδείχθηκε το ΚΚΕ στο «κόκκινο» νησί, την Ικαρία, με κατά τόπους υψηλά ποσοστά που ξεπέρασαν και το 50%. Στους Φούρνους το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό κοντά στο 20% και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα μετά τη ΝΔ.

Πρώτο κόμμα με ποσοστό 35,08% αναδείχθηκε το ΚΚΕ στο «κόκκινο» νησί, την Ικαρία. Στους Φούρνους το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό κοντά στο 20% και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα μετά τη ΝΔ.

Στην Ικαρία το ΚΚΕ σημείωσε ποσοστά «αυτοδυναμίας» στον Καραβόσταμο (51,1%), την Αρεθούσα (48,97%), το Φραντάτο (48,44%), το Καρκινάγρι (47,05%) και στον Άγ. Πολύκαρπο όπου συγκέντρωσε το 45,5% των ψήφων.

Η ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν το Κόμμα, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα «αντανακλά πέρα από τους δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τα νησιά μας και την αποδοχή από μεγάλη μερίδα του κόσμου του συνθήματος “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό”».

Σημειώνει πως το αποτέλεσμα αυτό «μας γεμίζει με αισιοδοξία, αλλά και αίσθημα ευθύνης να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην οργάνωση, στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος», καθώς «ο λαός της Ικαρίας έστειλε μήνυμα ότι “σωτήρες” δεν υπάρχουν». Υπογραμμίζει ότι ο λαός της Ικαρίας, «απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιούνη θα είναι μπροστάρης μαζί με τους κομμουνιστές για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Από την Υγεία και την Παιδεία μέχρι την ακρίβεια και τις ασφαλείς μεταφορές».

«Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!», αναφέρει και προσθέτει ότι «η Ικαρία με την πρωτιά του ΚΚΕ έδειξε τον δρόμο. Ούτε μέρα χαμένη σε κανένα από τα νησιά μας, όλοι στη μάχη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά! Για να πάει το ΚΚΕ στην Ικαρία και στους Φούρνους ακόμα πιο ψηλά! Καλούμε τη νεολαία, όλο τον λαό να κρίνουν και να δουν ποιον είχαν δίπλα τους στα δύσκολα. Και αυτός δεν ήταν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Ούτε φυσικά ο βουλευτής της ΝΔ στο νομό μας, που είναι από την Ικαρία και στη Βουλή στηρίζει όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, όπως για παράδειγμα το τελευταίο για την Υγεία. Στήριγμά τους στα νησιά μας ήταν και θα είναι το ΚΚΕ!». 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: