Συνταξιουχικό Κίνημα Μηχανικών και συνεργατών τους. Μετά τη νοθεία… η εφορία

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Όπου δε φτάνει η νοθεία, η παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, οι κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις και η κρατική καταστολή, παρεμβαίνει η εφορία για να «διορίσει» συνδικαλιστικές διοικήσεις και να διαμορφώσει συσχετισμούς.

Τον Απρίλη του 2019, οι αρχαιρεσίες στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ανέδειξαν στην πλειοψηφία το ψηφοδέλτιο της Πανεπιστημονικής. Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, με απόφαση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσής της, από τότε εντάσσεται στο Συντονιστικό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που αποτελούν στους συνταξιούχους το μοναδικό αντίπαλο της αντιασφαλιστικής επιθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα.

Κατόπιν οι εντεταλμένοι του κυβερνητικού οσφυοκαμπτικού συνδικαλισμού στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ επιχείρησαν να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα, διοργανώνοντας μια νόθα «παραδιαδικασία» δήθεν εκλογών, χωρίς εφορευτική επιτροπή και με εικονικούς ψηφοφόρους, τις επόμενες μέρες από την ολοκλήρωση των νόμιμων αρχαιρεσιών.

Στη συνέχεια με δύο διαδοχικές προσφυγές επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν δικαστικά τη νοθεία τους, ωστόσο απέτυχαν και τις δύο φορές. Πρόσφατα κατέθεσαν νέα προσφυγή, 14 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές.

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν παρέδωσαν ποτέ στη νέα διοίκηση, όσα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης μπορεσαν να παρακρατησουν παράνομα. Το νέο ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ έκανε όλες τις ενέργειες που του επέτρεψαν να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της. Στα πλαίσια αυτά η Δ΄ ΔΟΥ, αφού εξέτασε πλήρως τα στοιχεία των αρχαιρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις, πριν από επτά μήνες, απέδωσε τη φορολογική διαχείριση στον πρόεδρο του ΔΣ, ως νόμιμο εκπρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. 

Ωστόσο στις αρχές του Ιούλη, απροειδοποίητα, η φορολογική αρχή αφαίρεσε την πρόσβαση της νόμιμης διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο φορολογικό της μητρώο, και απέδωσε τη διαχείριση του ΑΦΜ στον προηγούμενο πρόεδρο του ΔΣ, επικεφαλής των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις μας, αρχικά προς την Δ’ ΔΟΥ και στη συνέχεια την ΑΑΔΕ και τον επικεφαλής της Γ. Πιτσιλή, η υπηρεσία αρνείται να επανεξετασει την απόφασή της που παρθηκε ερημην μας. Η ΑΑΔΕ δε θεωρεί σκόπιμο ούτε καν να μας γνωστοποιησει ποιο «στοιχείο» νομικής γνωμάτευσης οδήγησε στη διοικητική πράξη της, που συνιστά «νέου τύπου» πραξικοπηματική παρέμβαση του κράτους στη συνδικαλιστική δράση. Καλύπτει την παράλογη και προκλητική δήλωση της Δ’ ΔΟΥ, ότι απλά «δέχεται δηλώσεις μεταβολής στοιχείων με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και καταχωρεί τις μεταβολές αυτές στο σύστημα της», όταν δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο και δικαιολογητικό για τη μεταβολή της προ επταμήνου απόφασής της.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Όπου δε φτάνει η νοθεία, η παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, οι κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις και η κρατική καταστολή, παρεμβαίνει η εφορία για να «διορίσει» συνδικαλιστικές διοικήσεις και να διαμορφώσει συσχετισμούς.

Κατόπιν μιας απλής δήλωσης κυβερνητικού συνδικαλιστή, μπορεί όποια κρατική αρχή, ακόμα και μια δήθεν «ανεξάρτητη» όπως η ΑΑΔΕ, να «επιστρατεύεται» κατά το δοκούν για να παρεμβαίνει, χωρίς δικαστική απόφαση, ούτε καν νομική τεκμηρίωση, «επιλέγοντας» ποια είναι η διοίκηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ενέργεια αυτή της ΑΑΔΕ αποτελεί ένα νέο ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης της παρέμβασης του συνόλου των φορέων του κράτους, με «ευθυγράμμισή» τους στην κατεύθυνση κατάπνιξης όποιας προσπάθειας αλλαγής του συσχετισμού υπέρ των δυνάμεων που είναι προσανατολισμενες στην αλληλέγυα μαζικη διεκδικηση του «δικιου των αδικημενων». 

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόση αξία έχουν οι κούφιες διακηρύξεις των κυβερνήσεων και των «δημοκρατικων¨θεσμων» των εκμεταλλευτων της δουλειάς μας, περί σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της «ανεξάρτητης» συνδικαλιστικής δράσης. Το κράτος θωρακίζεται συνολικά ώστε να προλάβει οποιαδήποτε δυνατότητα αλλαγής συσχετισμού και προσανατολισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Την ίδια στιγμή κλιμακώνει την παρέμβαση για κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και των συγκεντρώσεων, για ποινικοποίηση της διεκδικητικης αγωνιστικής ιδεολογίας και δράσης, για εξοβελισμο απο τη συνειδηση του Λαού της προσδοκίας να αποτιναξει το ζυγο των σφαγεων του.  

Εμεις οι συνταξιούχοι μαζι με τους εργαζόμενους πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μάχης για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτήν την επίθεση είναι η ανασύνταξη του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος σε μαζικη αγωνιστικη διεκδικητικη κατευθυνση των αδικημενων, δηλαδή της τεραστιας πλειοψηφίας του Λαου μας, αυτό που οι συνεπεις συνδικαλιστικες δυνάμεις ονομαζουν ταξική κατεύθυνση, Πρέπει να οργανωσουμε την αντεπίθεση ενάντια στα νέα μέτρα που εξαπολύουν συνεχως οι σφαγεις των δικαιωμάτων μας, η κυβέρνηση, των  μεγαλοκαρχαριων κι η ΕΕ, για να φορτώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, αυτον που παραγει όλα τα αγαθα και του τα κλεβουν οι κηφηνες.

Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: