Συμβασιούχοι «κοινωφελών προγραμμάτων»: Η Δημοτική Αρχή Πάτρας ξεσκεπάζει την υποκρισία-κοροϊδία των… νοικοκυραίων υποψηφίων της ΝΔ – Ποια είναι η αλήθεια

Γελοιοποιούν τον «θεσμό της Δικαιοσύνης»,  που τον προσκυνούν ως … νοικοκυραίοι, που απεχθάνονται τις κινητοποιήσεις, με μοναδικό τους στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αφού στην πραγματικότητα, δεν τους καίγεται καρφί για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, για την υποκρισία της παράταξης Σβόλη – Χρυσανθακόπουλου στο θέμα των συμβασιούχων

Ο επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ. «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας Σβόλης και ο υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ενώ για τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών της, δεν είναι διατεθειμένοι λόγω αρχών και αντίληψης να συμμετέχουν σε καμία από τις διαδηλώσεις διεκδίκησης, προβοκατόρικα χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους και την απελπισία τους να έχουν μια δουλειά για να ζήσουν αξιοπρεπώς οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για το δικό τους όφελος.

Ενώ έχουν γίνει 112 δίκες για οκταμηνίτες εργαζόμενους, στις τελευταίες δύο δίκες, «ανακάλυψαν» ότι χρειάζεται εντέλλεσθε του Δημάρχου και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου προς τη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να “σταθεί” το αίτημα για παράταση στα Δικαστήρια. Το θυμήθηκαν τώρα που έχουμε εκλογές!

Και πάλι όμως, καλούν τους συμβασιούχους να διαμαρτυρηθούν, ενώ ο κ. Σβόλης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, σκεπτόμενος κουτοπόνηρα, μαζί με τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν έδωσαν το εντέλλεσθε στην Νομική Υπηρεσία, ενώ τους κάλεσε ο Δήμαρχος να το κάνουν και έστειλαν τους εργαζόμενους στο Δικαστήριο του Ρεθύμνου ξεκρέμαστους, την  Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, όπου η απόφαση για προσωρινή παραμονή τους στον Δήμο ήταν αρνητική.

Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, γιατί ενώ μπορούσαν με την απόφασή τους να έχουν το αποτέλεσμα που υποκριτικά λένε ότι θέλουν, μπορούσαν δηλαδή να πάρουν την απόφαση να δοθεί εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο προς τον / την δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει το Δήμο στο δικαστήριο, δεν το έκαναν, αλλά ζήτησαν να δώσει εντέλλεσθε ο Δήμαρχος, που δεν έχει καμία ισχύ.

Πέρασαν τέσσερις μέρες και ξαναπάνε στην Αθήνα, για νέο Δικαστήριο, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, προκειμένου να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται γι αυτούς.

Γελοιοποιούν τον «θεσμό της Δικαιοσύνης»,  που τον προσκυνούν ως … νοικοκυραίοι, που απεχθάνονται τις κινητοποιήσεις, με μοναδικό τους στόχο να αμαυρώσουν την εικόνα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αφού στην πραγματικότητα, δεν τους καίγεται καρφί για τις ανάγκες των εργαζομένων. Γι’ αυτό και δεν απαιτούν από την κυβέρνηση της Ν.Δ., τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο. Αν τους επισκεφθούν στα γραφεία τους, θα το κάνουν – όπως δήλωσε και σ’ ένα από τα debate ο κ. Σβόλης- ευγενικά. Θα τους παρακαλέσουν δηλαδή, να επιτρέψουν στους εργαζόμενους, να μείνουν μία μέρα παραπάνω στη δουλειά τους.

Γι’ αυτό δεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση, αλλά τον Δήμαρχο, που αγωνίστηκε επί σειρά ετών μαζί και με άλλους φορείς, πετυχαίνοντας την παράταση της σύμβασης για τέσσερις έστω μήνες, έτσι ώστε όταν φεύγουν να έχουν δικαίωμα επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι και η παρέα τους αρνούνται να πουν δημοσίως ποια είναι η θέση της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα οκτάμηνα και τους άλλους συμβασιούχους και κατηγορούν τον Δήμαρχο, ως υπεύθυνο της πολιτικής που εφαρμόζει το κόμμα τους.

Η Δημοτική Αρχή με την αλήθεια και τους αγώνες της κι έχοντας στο πλάι της το σύνολο του Πατραϊκού λαού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις, να υπάρχει «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Απαιτεί να μπουν στο περιθώριο οι δυνάμεις που παίζουν με τις ανάγκες των εργαζομένων και δημιουργούν την ανεργία και την φτώχεια.

Δεν τσιγκουνεύτηκε δυνάμεις, κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες, είναι δεκάδες οι παρεμβάσεις της σε Βουλή, Πρωθυπουργό, Υπουργούς, ΚΕΔΕ, κόμματα, για τους συμβασιούχους. Διαρκές αίτημά της, παραμένει το πρόγραμμα να είναι 12μηνο, να μπουν οι εργαζόμενοι μετά το πέρας του στο ταμείο ανεργίας, να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των Δήμων με μόνιμο προσωπικό, με ανάλογη μοριοδότηση για τους εργαζόμενους που έχουν περάσει από αυτά τα προγράμματα.

 

(Φωτογραφία Αρχείου: Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στο πλευρό των συμβασιούχων, συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: