Σύλλογος Παφλιωτών Αθήνας: Να μη περάσει η νέα αύξηση στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Είναι προκλητικό οι εφοπλιστές να μετακυλούν το κόστος προς τους επιβάτες όταν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, απολαμβάνουν άνω από 50 φοροαπαλλαγές, ως κεφάλαια εξωτερικού, και σειρά άλλων προνομίων, όπως η επιδότηση δρομολογίω, ενώ ακόμα και το πετρέλαιο τους παρέχεται αφορολόγητο. 

Με νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ναύλα οχημάτων καλούμαστε να ανταποκριθούμε στη βασική ανάγκη της μετακίνησης μας. Η αύξηση αυτή γίνεται με πρόσχημα την εφαρμογή ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, για όλα ανεξαιρέτως τα πλοία. Αυτό θα προκαλέσει αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης των ήδη ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας, αλλά και πλήγμα στον τουρισμό και το εμπόριο του νησιού μας. Είναι προκλητικό οι εφοπλιστές να μετακυλούν το κόστος προς τους επιβάτες όταν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, απολαμβάνουν άνω από 50 φοροαπαλλαγές, ως κεφάλαια εξωτερικού, και σειρά άλλων προνομίων, όπως η επιδότηση δρομολογίων (για το 2020 η αύξηση των επιδοτήσεων για τις λεγόμενες άγονες γραμμές είναι 40 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρσι) ενώ ακόμα και το πετρέλαιο τους παρέχεται αφορολόγητο. 

Ταυτόχρονα τα πληρώματα εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, με παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συχνά απλήρωτα. 

Ειδικά στο νησί μας τα πλοία που έχουν δρομολογηθεί είναι γερασμένα και ο χρόνος ταξιδιού διαρκεί στην καλύτερη περίπτωση 12 ώρες. 

Επιπλέον, την στιγμή που θεσπίστηκε το μεταφορικό ισοδύναμο που ουσιαστικά επιδοτεί τις ακτοπλοϊκές μεταφορές και επιτρέπει σε περισσότερους κατοίκους να ταξιδεύουν, είναι τουλάχιστον προκλητικό να αποφασίζεται αύξηση των εισιτηρίων. 

Εμείς καλούμε τους συντοπίτες μας να αντιδράσουμε από κοινού και να μην αφήσουμε να περάσει η νέα αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Επίσης ελπίζουμε στην έντονη αντίδραση και κινητοποίηση των -λαλίστατων κατά τα άλλα- αυτοδιοικητικών, εμπορικών και τουριστικών παραγόντων του νησιού μας και τις άμεσες ενέργειες τους ώστε να μην εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες αυξήσεις. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΦΛΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝAΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: