Σύλλογος Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση της 28 Φλεβάρη (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην πανεργατική απεργία ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων στηρίζοντας το αίτημα απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και αφετέρου ως μέσο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Είμαστε επιτυχόντες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022, ο οποίος αφορούσε την κατάταξη σε πίνακες βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης (αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ), σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021. Συγκεκριμένα, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού είμαστε 14.837 επιστήμονες εκ των οποίων 12.691 κατηγορίας ΠΕ και 2.146 κατηγορίας ΤΕ, δηλαδή μόλις το 19% από τους διαγωνισθέντες.

Στις εξετάσεις, που έλαβαν χώρα τον Μάρτιο του 2023, συμμετείχαμε επιστήμονες κάθε ηλικίας, με οικογένειες, με επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις, καθένας με τα προσωπικά-οικογενειακά του προβλήματα και με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Αφιερώσαμε χρόνο και κάποιοι και οικονομικούς πόρους, τα οποία στερηθήκαμε οι ίδιοι και οι οικογένειές μας, για να διαβάσουμε και να πετύχουμε. Όλοι μας λάβαμε μέρος στις εξετάσεις, διότι πιστεύουμε στην αξιοκρατία, στην ισχύουσα νομοθεσία και εμπιστευόμαστε τους Κρατικούς Θεσμούς.

Ωστόσο, επειδή ενώ αναμένονταν διορισμοί το φθινόπωρο του ’23, όπως είχε ανακοινωθεί από τον αξιότιμο πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και ένα έτος μετά τις εξετάσεις με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ΔΕΝ έχει προσληφθεί κανένας από εμάς, από τη λεγόμενη δεξαμενή των επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 εντείναμε τις δράσεις μας οργανώνοντας συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών όπου και συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτριο Κιρμικίρογλου, κατόπιν αποδοχής του αιτήματος μας.

Στην συγκέντρωση που είχε μεγάλη συμμετοχή Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας: η Βουλεύτρια του ΚΚΕ κ. Αφροδίτη Κτενά, ο Βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, η  Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ) κ. Βέτα Πανουτσάκου και o Ειδικός Γραμματέας της της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κ. Βαγγέλης Λάσκαρης.

Η συνάντηση της Επιτροπής των Επιτυχόντων με τον κ. Δημήτριο Κιρμικίρογλου έγινε σε καλό κλίμα. Συζητήσαμε τα προβλήματα των καθυστερήσεων στην έκδοση των προκηρύξεων και των διαδικασιών διορισμού των επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022, καθώς ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων δεν έχει διοριστεί κανένας από εμάς, το πρόβλημα του περιορισμένου αριθμού των θέσεων των επιτυχόντων και το θέμα της έκδοσης πλήθους προκηρύξεων εκτός του γραπτού διαγωνισμού. Επίσης, τέθηκαν στον διάλογο τα αιτήματα της απορρόφησης όλων των επιτυχόντων, της κατάργησης του περιορισμού των θέσεων που μπορούν να δηλώνουν σε μελλοντικές προκηρύξεις οι υποψήφιοι και της ανάγκης επίσπευσης των διαδικασιών για την πλήρωση των θέσεων στον υποστελεχωμένο δημόσιο τομέα από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Από τη συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτριο Κιρμικίρογλου προέκυψε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι ενημερωμένο και θα τα εξετάσει. Αναγνωρίζει τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων και υπάρχει η πρόθεση να επισπευθούν. Συμφωνεί ότι είναι σημαντικό να πετύχει ο αξιοκρατικός και αδιάβλητος θεσμός του γραπτού διαγωνισμού. Θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει ο επόμενος γραπτός διαγωνισμός και να καλυφθούν θέσεις του 2025 από τους επιτυχόντες του Πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα καταρτιστεί άμεσα χρονοδιάγραμμα σχετικά τόσο με την έκδοση των αποτελεσμάτων των προκηρύξεων που έχουν ήδη εκδοθεί για την απορρόφηση σε θέσεις του Δημόσιου τομέα των επιτυχόντων, όσο και με τη δημοσίευση των προκηρύξεων για τις θέσεις του 2024, που θα καλυφθούν από την δεξαμενή των επιτυχόντων.

Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το θέμα και θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και νέα συνάντηση με τον τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτριο Κιρμικίρογλου.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην πανεργατική απεργία που πραγματοποιήθηκε σε αυτή τη θλιβερή επέτειο, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων στηρίζοντας το αίτημα απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και αφετέρου ως μέσο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο υπό ίδρυση

Σύλλογος Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου

Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: