Σύλληψη φροντιστηριάρχη στα Γιάννενα επειδή έκανε μάθημα παρά την απαγόρευση για τον κορονοϊό

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός προφανώς υπήρχαν γονείς που δεν είχαν πρόβλημα να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους, της οικογένειάς τους και του κοινωνικού συνόλου. 

Ιδιαίτερα επικίνδυνη και απερίσκεπτη συμπεριφορά εξακολουθούν να επιδεικνύουν συμπολίτες μας μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες σε κλάδους όπου έχει επιβληθεί το κλείσιμο για 14 μέρες. Όπως σε αυτόν της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, που περιλαμβάνει και τα φροντιστήρια κάθε είδους. Ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Γιάννενα αποφάσισε να αγνοήσει την απαγόρευση, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία της επιχείρησης, η οποία έκλεισε μόνο κατόπιν καταγγελίας κι αφού συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο παραβάτης, που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός προφανώς υπήρχαν γονείς που δεν είχαν πρόβλημα να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους, της οικογένειάς τους και του κοινωνικού συνόλου.

Τα κρούσματα χαλαρότητας και παραβίασης των απαγορεύσεων οδήγησαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να στείλει εγκύκλιο σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, υπενθυμίζοντας εγκύκλιο στο άρθρο 285 του Π.Κ, που προβλέπει αυστηρές ποινές για την παραβίαση διατάξεων αποτροπής της νόσου, καθώς τίθενται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική υγεία των πολιτών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: