Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Λήμνου, συγκέντρωση εργαζομένων στο δημόσιο και κατοίκων του νησιού, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 1η του Φλεβάρη στο Νοσοκομείο Λήμνου, συγκέντρωση εργαζομένων στο δημόσιο και κατοίκων του νησιού, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

  Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Κώστας Μαδυτινός, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου και ο Ανδρέας Ξυπτεράς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου.

  Από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα που διαβάστηκε από τη Βασιλική Νιαουνάκη, γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Της συγκέντρωσης της Τρίτης 1 του Φλεβάρη Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία

  Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι κάτοικοι της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Νοσοκομείο της Λήμνου, καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τη μετάθεση των ευθυνών της στους εργαζόμενους και στο λαό, μέσω της ατομικής ευθύνης.

Απαιτούμε:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.
 • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Για τη Λήμνο

 • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
 • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
 • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
 • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
 • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
 • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
 • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
 • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας, με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, σε όλο τον πληθυσμό του νησιού.
 • Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρει πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και να στελεχωθεί η επιτροπή με μόνιμο προσωπικό.

  Μετά τη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των σωματείων παρέδωσαν το ψήφισμα στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου.

Μύρινα 1-2-2022

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: