Στον μπάτσο δε θα αρνηθείς ξανά νερό, στον μπάτσο

Κάποιοι αχάριστοι “πολύπαθοι” κάτοικοι Εξαρχείων δε φαίνεται να εκτιμούν ιδιαίτερα την κοσμογονία που φέρνουν στη γειτονιά τους οι αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Στη χτεσινή πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, που είναι πάντα φιλόξενη συχνότητα για δημοκρατικές φωνές σαν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένη Πάκο (γνωστό και για τη φράση “αυτή είναι η πρακτική της ΕΛΑΣ και σε όποιον αρέσει”), είδαμε τον δεύτερο να εκφράζει το παράπονο γιατί κάποιοι μαγαζάτορες αρνούνται να πουλήσουν καφέ και νερό στους αστυνομικούς.

Ο Μπάμπης, παίζοντας εντός έδρας, έσπευσε να πει ότι φοβούνται να το κάνουν, γιατί κάποιοι άλλοι τους έχουν απειλήσει (μην τολμήσεις να τους δώσεις νερό, γιατί…). Αλλά ο Πάκος επανήλθε, λέγοντας πως κάποιοι άλλοι το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους, όπως είπαν και στο δικαστήριο -“δεν πουλάμε νερό σε μπάτσους”- ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το αρνηθούν.

Δείτε αναλυτικά τη στιχομυθία στο βίντεο που ακολουθεί.

Συγγνώμη, για το τεχνικό λάθος. Ακολουθεί το κανονικό βίντεο, που ανέβασε το Press Project.

«Πως έχει δικαίωμα κάποιος να πει δεν πουλάω στον μπάτσο καφέ» παραπονιέται ο πρόεδρος των αστυνομικών Αθήνας

Το παράπονό του για το γεγονός πως μαγαζί στα Εξάρχεια αρνήθηκε να πουλήσει καφέδες σε αστυνομικούς κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, βρίσκοντας συμπαράσταση στο πρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που «αποκάλυψε» πως «κάποιοι πηγαίνουν στο μαγαζί και του λένε "αν πουλήσεις καφέ στους μπάτσους", εντάξει».

Gepostet von Ανασκόπηση am Dienstag, 24. September 2019

Το βασικό συμπέρασμα του πάνελ ήταν πως πρέπει να απομονωθούν αυτές οι περιπτώσεις και να συμμορφωθούν -προς τας υποδείξεις- διότι δεν έχουν δικαίωμα να μην δίνουν γη και ύδωρ καφέ και νερό στους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Είναι ενδιαφέρον πως το βασικό αφήγημα της αστυνομίας, συνεπικουρούμενης από κυβέρνηση και φίλια ΜΜΕ, είναι πως οι ίδιοι κάτοικοι είναι που επιζητούν την αστυνομική παρέμβαση στη γειτονιά τους, για να καθαρίσει ο τόπος -αν σας θυμίζει κάτι αυτό, μάλλον δεν είναι τυχαίο. Εδώ όμως η εικόνα – και το εκάστοτε βολικό αφήγημα – αντιστρέφεται και η γειτονιά -ή έστω, ένα μέρος της- φαίνεται να θεωρεί ανεπιθύμητους τους αστυνομικούς, που ήρθαν σαν εισβολείς να την εκκαθαρίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το κέντρο των Εξαρχείων, αλλά για ένα σχολείο της Νεάπολης Εξαρχείων, που ουσιαστικά βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Κολωνάκι -την καρδιά της… παλιάς Σκομπίας. Οπότε το ερώτημα είναι ποιον ακριβώς προσπαθούν να σώσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εφόσον η γειτονιά είναι εναντίον τους…

Κι αυτό χωρίς να μπούμε καν στη διαδικασία να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά “σερίφη” που ενθαρρύνονται να έχουν πολλοί αστυνομικοί, που τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν καν καφέ και νερό ή έχουν προνομιακές τιμές -χώρια οι καταγγελίες που ‘χε κάνει ο περιπτεράς της πλατείας Εξαρχείων ότι του έκλεβαν τα νερά, στην ψύχρα…

Μία λύση θα ήταν βέβαια να ανοίξουν περισσότερα υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων που προτιμούν οι ένστολοι ανά την επικράτεια στη γειτονιά, αφού λογικά εκείνο στη Σόλωνος δεν είναι αρκετό να εξυπηρετήσει τους πάντες. Εναλλακτικά, να στήσει κάποιο ξημέρωμα αυτόματες καφετιέρες με κωδικούς προσβάσιμους μόνο στην ΕΛΑΣ ο Θάνος Πλεύρης στην πλατεία, τραβώντας και το ανάλογο βίντεο. Λύσεις υπάρχουν, αν υπάρχει πολιτική βούληση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: