Στα μαλακά ειδικός φρουρός για απόπειρα βιασμού κοπέλας στην Κρήτη – Επανεξέταση της ποινής του ζήτησε ο Άρειος Πάγος

“Μη φωνάζεις γιατί θα βγάλω το όπλο. Θα σε σκοτώσω μωρή” απειλούσε το θύμα του δράστης, που στο Εφετείο είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκισης, με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ζητά τώρα “επανεξέταση των ποινών”.

Λίγο καιρό αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι με ανασταλτικού χαρακτήρα ποινές οι καταδικασθέντες για ομαδικό βιασμό τουρίστριας στην Κρήτη, μια ακόμα υπόθεση έρχεται να υπενθυμίσει τους λόγους για τους οποίους πολλές φορές τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σιωπούν. Η υπόθεση διαδραματίστηκε και πάλι στο νησί της Κρήτης, το Νοέμβρη του 2012, όταν νεαρή κοινωνιολόγος έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από ειδικό φρουρό, ο οποίος υποστήριξε πως το προηγούμενο διάστημα είχε σύντομη ερωτική σχέση.

Η γυναίκα είχε γυρίσει στο σπίτι της μετά από πάρτι γενεθλίων φίλης της, χωρίς να είναι σίγουρη αν κλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος. Κατά τις 6.30 το πρωί, άκουσε θόρυβο και ξύπνησε, για να αντικρύσει τελικά τον ειδικό φρουρό, ο οποίος είχε καταναλώσει νωρίτερα αλκοόλ σε μπαρ με φίλους του.

Όπως αποδείχτηκε από πραγματογνώμονα, η πόρτα είχε κατασκευαστικό πρόβλημα, ενώ κοντά στον αφαλό της κλειδαριάς βρέθηκαν σημάδια από κατσαβίδι. Η κοπέλα βίωσε έναν εφιάλτη στα χέρια του δράστη, ο οποίος έβαλε τα δάκτυλά του στο λάρυγγά της, τη χτύπησε με ένα φωτιστικό και την έριξε στο πάτωμα, βγάζοντάς της τα ρούχα για να τη βιάσει. Η ίδια πρόβαλε αντίσταση με φωνές και κλωτσιές, ενώ εκείνος την απειλούσε “Μη φωνάζεις γιατί θα βγάλω το όπλο. Θα σε σκοτώσω μωρή”.

Ο άντρας συνέχισε να τη χτυπά, με τη γυναίκα να ξεφεύγει προς στιγμήν τρέχοντας στη μπαλκονόπορτα για να φωνάξει βοήθεια. Εκείνος την πρόλαβε και την έπιασε από τα μαλλιά, χτυπώντας την και προσπαθώντας να τη βιάσει πρωκτικά. Η γυναίκα κατάφερε να βρει το κινητό της και να πατήσει το πλήκτρο της τελευταίας κλήσης. Σε αυτήν απάντησε ο αδελφός της και γείτονας στο διπλανό διαμέρισμα, με την ίδια να φωνάζει “Βοήθεια με βιάζουν”. Ο αδελφός της έτρεξε αμέσως να τη βοηθήσει, χτυπώντας την πόρτα. Τότε ο επίδοξος βιαστής, με απίστευτο θράσος, επιχείρησε να παραστήσει το “σωτήρα”, λέγοντας “Όπα ρε φίλε κι εγώ να βοηθήσω ήρθα”. Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει, με τον αδελφό της κοπέλας να κυνηγά το δράστη με το μηχανάκι του, ενώ κι ένας γείτονας τον κυνήγησε και τον ακινητοποίησε. Στη συνέχεια ο ειδικός φρουρός διέφυγε και πάλι, μέχρι που προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ όπου και εντοπίστηκε με ελαφρά τραύματα.

Στη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο ο άντρας υποστήριξε πως είχε ζητήσει να συνευρεθούν, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, με εκείνη να αρνείται πεισματικά. Ο ίδιος δήλωσε ότι “εξοργίστηκε” καθώς “θίχτηκε ο εγωισμός του, αφού ως τότε δεν τον είχε απορρίψει γυναίκα”.

Κατά πλειοψηφία στη συνέχεια το Εφετείο έκρινε ένοχο για απόπειρα βιασμού το δράστη, “καθόσον άσκησε σωματική βία σε βάρος της εγκαλούσας με σκοπό να κάμψει την αντίσταση αυτής και να την εξαναγκάσει σε κατά φύση και παρά φύση συνουσία, πλην, όμως, ο σκοπός του δεν επιτεύχθηκε”. Του επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών και 10 ημερών για απόπειρα βιασμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Ο δράστης προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.

Τελικά το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αξιοποιώντας τις σχετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Κρήτης για να επανεξεταστούν οι ποινές της απόπειρας βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ διαγράφηκε η παρεπόμενη ποινή αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για 2 έτη, που έχει καταργηθεί με το νέο Π.Κ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: