ΣΕΑΑΝ – Πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία: Εξακολουθεί η υπομετάγγιση με κινδύνους ζωής για τα παιδιά

Μια ακόμα πρωτοβουλία για να ακουστεί η «κραυγή αγωνίας», με έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσουν την Τετάρτη 6 Μάρτη (1 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ) η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Παίδων «Αγία Σοφία».

Οπως τονίζουν οι φορείς για μια ακόμα φορά, «η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, την ίδια τους τη ζωή».

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, Τετάρτη 6 του Μάρτη 13:00μμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 4ος όροφος

Η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, την ίδια τους την ζωή. Εδώ και κάμποσους μήνες η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία παίρνει μόνιμα επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Παρά τις επανειλημμένες  διαμαρτυρίες μας και τις κινητοποιήσεις δεν είδαμε κανένα μέτρο να λαμβάνεται παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης και του υπουργείου. Η επιμονή του προβλήματος φαίνεται πλέον ότι έχει να κάνει με αυτή καθαυτή την κατάσταση του νοσοκομείου και του συστήματος υγείας, υποχρηματοδότηση, μείωση προσωπικού. Θυμίζουμε πως στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας παρακολουθούνται και μεταγγίζονται 800 παιδιά και ενήλικες με μεσογειακή αναιμία.  

Η ζωή τους παιδιών μας, των ανθρώπων μας, η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμα, δεν δεχόμαστε να το βγάλουν σε κανένα χρηματιστήριο. Διοργανώνουμε αυτή τη συνέντευξη τύπου για να αναδείξουμε το πρόβλημα, τις αιτίες, τους υπεύθυνους, την σοβαρότητά του. Παρεμβάσεις έχουν κληθεί και θα κάνουν εκπρόσωποι επιστημονικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Παίδων “Αγία Σοφία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: