ΣΕΑΑΝ: Ντροπή και Αίσχος – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γηροκομείο της ντροπής, την Τετάρτη 22 Φλεβάρη

Η «Αγία Επιχειρηματικότητα» σε όλο της το μεγαλείο! Η υποκρισία και η μετάθεση ευθυνών πρώην και νυν Υπουργών, πρώην και νυν Περιφερειαρχών-Δημαρχαίων χτυπάει κόκκινο! Ένα ακόμα γηροκομείο κρεματόριο μέσα στην Αττική τον 21ο αιώνα.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΡΙΚΗ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6μμ έξω από το γηροκομείο της ντροπής (Φιλικής Εταιρείας 15, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Κορυδαλλός)

Η «Αγία Επιχειρηματικότητα» σε όλο της το μεγαλείο! Η υποκρισία και η μετάθεση ευθυνών πρώην και νυν Υπουργών, πρώην και νυν Περιφερειαρχών-Δημαρχαίων χτυπάει κόκκινο!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής του «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται» και του «σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν». Να δουλεύεις μια ζωή και όταν έρθουν τα γεράματα και είσαι ανήμπορος να μην υπάρχει κάτι να απαγκιάσεις, να ακουμπήσεις. Να γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης του κάθε ιδιώτη. Αυτό είναι το κράτος που διαχειρίστηκαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, χρόνια τώρα που δεν υπάρχει κανένα δημόσιο γηροκομείο, οίκος ευγηρίας.  Κράτος και κράτη που η γύμνια τους φάνηκες μέσα στην πανδημία αλλά και κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται η βαρβαρότητά του. Πότε στα Χανιά, πότε στην Ιεράπετρα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και τώρα στον Κορυδαλλό μέσα στην Αττική, προχθές στο Ελληνικό.  Φευγαλέα μέσα στην πανδημία γιατί οι εικόνες από τα κανάλια τους εξαφανίστηκαν γρήγορα, αποκαλύφθηκε η βαρβαρότητα που βίωσαν οι ηλικιωμένοι, οι βαριά ανάπηροι με τις εκατόμβες των νεκρών στην «πολιτισμένη» τους Ευρώπη. Βεβαίως και στη χώρα του «ονείρου» τις ΗΠΑ, που είχαν πρωτιά σε αυτό το πογκρόμ εξολόθρευσης των ηλικιωμένων και των βαριά αναπήρων. Όμως γι αυτά ούτε έρευνες έγιναν, ούτε ευθύνες καταλογίστηκαν. 

Όμως οι ευθύνες θα καταλογιστούν και θα τις καταλογίσουν οι λαοί με τους αγώνες τους, ο λαός μας  οι ανάπηροι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χθες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης.
  •  Να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.
  •  Άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας.
  • Ένταξη στο δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων και όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους. 

Η παραπάνω τραγική εξέλιξη επιβεβαιώνει την από χρόνια διακηρυγμένη θέση της ΣΕΑΑΝ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι δεν μπορούν παιδιά, ηλικιωμένοι, βαριά ανάπηροι που δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους να είναι στα χέρια ιδιωτών. 

Πριν μας πνίξει η μπόχα από τη σαπίλα τους ΩΣ ΕΔΩ! Όλοι στον αγώνα!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: