ΣΕΑΑΝ: Κάτω τα χέρια από τον Τάκη Πέττα, την οικογένειά του και τον κάθε Τάκη!

Ευτυχώς ο Τάκης δεν είχε την τύχη του Δημήτρη Δαγκλή που κατακρεουργήθηκε από τα παμπάλαια μηχανήματα. Όμως χτύπησε σοβαρά, έκανε 5 χειρουργεία, και σήμερα είναι στη φάση της αποκατάστασης…Η εταιρεία πιέζει να τον αναγκάσει σε παραίτηση φτάνοντας στο σημείο να του ζητάει πίσω τους μισθούς των 2 χρόνων μετά το ατύχημα (35.000€) ώς αδίκως καταβληθέντα…

Με περηφάνεια και ελπίδα στεκόμαστε χρόνια τώρα στο πλευρό των λιμενεργατών στις προβλήτες του Πειραιά (COSCO) με μπροστάρη το σωματείο τους στηριζόμενοι στην ατσάλινη δύναμη της ταξικής ενότητας των εργατών. 

Με οργή πληροφορούμαστε ότι η DPort, υπερεργολάβος της COSCO εκβιάζει και θέλει να εξαναγκάσει σε παραίτηση και απ’ τα δικαιώματά του τον εργάτη Παναγιώτη-Τάκη Πέττα, 39 ετών πατέρα ενός μικρού παιδιού. Ο Τάκης απ’ το 2020 διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ζήτησε από τους υπεύθυνους της εταιρείας να αλλάξει πόστο επειδή δουλεύει σε μεγάλα ύψη, σε γερανό κ.λ.π. Η εταιρεία όχι μόνο ως όφειλε δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα με γνώμονα την ασφάλεια και τα δικαιώματα του Τάκη να γυρίζει ακέραιος στο μικρό του παιδί και στη γυναίκα του, αλλά επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, αρνούμενοι κάθε διευκόλυνση. Όχι μόνο δεν πήρε αναγκαία μέτρα αλλά τον έβαζε να δουλεύει σε επικίνδυνο περιβάλλον χωρίς να τηρεί η ίδια και οι άλλες εταιρείες τα αναγκαία μέτρα όχι μόνο για τον Τάκη αλλά και για τον κάθε εργάτη. 

Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής στάσης των εταιρειών που νέμονται το λιμάνι, ήταν ο Τάκης δουλεύοντας πάνω σε καράβι στις 28/04/2022 να υποχωρήσει σάπιο κάγκελο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 14 μέτρων. Ευτυχώς ο Τάκης δεν είχε την τύχη του Δημήτρη Δαγκλή που κατακρεουργήθηκε από τα παμπάλαια μηχανήματα. Όμως χτύπησε σοβαρά, έκανε 5 χειρουργεία, και σήμερα είναι στη φάση της αποκατάστασης (φυσικοθεραπείες κ.λ.π). Η εταιρεία πιέζει να τον αναγκάσει σε παραίτηση φτάνοντας στο σημείο να του ζητάει πίσω τους μισθούς των 2 χρόνων μετά το ατύχημα (35.000€) ώς αδίκως καταβληθέντα. Ο Τάκης και η οικογένειά του βασανίζεται εδώ και 2 χρόνια με ευθύνες των παραπάνω και θέλουν να τον εξαναγκάσουν να αφήσει την οικογένειά του χωρίς μεροκάματο εφόσον παραιτηθεί ή να δώσει 35.000€ στην εταιρεία. 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!

Εξασφάλιση της ζωής, της ασφάλειας και της δουλειάς όλων των εργατών και του Τάκη.

Όχι μόνο να μην επιστρέψει λεφτά στην εταιρεία αλλά να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά του. Τα λεφτά αυτά άλλωστε είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που απέδωσε ο Τάκης και ο κάθε Τάκης στα πάνω από 15 χρόνια που δουλεύει στην εταιρεία. Αυτό φαίνεται και από τα ίδια τα στοιχεία της εταιρείας. Η DPort το 2010 είχε 60 εργάτες και τώρα έχει 2.500 εργάτες. Ο Τάκης με υπαιτιότητα αυτών που έχουν μόνο θεό το κέρδος βασανίζεται με χειρουργεία και με θεραπείες με τεράστια φόρτιση του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του. Δε μπορούμε να δεχτούμε υπ’ ουδενί ότι ο Τάκης θα μείνει χωρίς δουλειά και το παιδί του και η γυναίκα του χωρίς τα απαραίτητα. Η λογική της βαρβαρότητας «σκοτώστε τα άλογα όταν αρρωστήσουν ή όταν γεράσουν» δε θα περάσει! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΑΚΗ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

 

(Φωτογραφία Αρχείου)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: