Ρε φίλε, μια κοπέλα βίασαν, όχι την ομάδα σου…

Η βασική αντίθεση είναι πάντα ταξική. Πρώτα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε τα ακόμα πιο βασικά, που βιάζουν την κοινή νοημοσύνη, όταν ο βούρκος του σεξισμού συναντά τον άρρωστο οπαδισμό και τα συμφέροντα των ΠΑΕ.

Το ξέρατε για τον Σεμέδο και θέλατε να τον πουλήσετε…
Το έστησαν γιατί δεν τον ήθελαν. Άκου που σου λέω…
Μα όχι, τον καλύπτουν τον Σεμέδο, με την ανακοίνωση…
Και η άλλη πήγε για τα λεφτά. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής…
Σου μοιάζει αυτή για 17; Μόνη της μπήκε στο αμάξι του αράπη…
Ναι αλλά για τον Ουάρντα δε λέτε τίποτα (και για τη Μαρφίν)…
Καλά, εσείς ως ΠΑΕ παίζετε πολύ βρώμικο ρόλο.
Αλλά, ο δικός σας είναι πιο βρώμικος…

Και ποιοι είστε εσείς και ποιοι είμαστε εμείς;
Ποια είναι η βασική αντίθεση και η κόκκινη γραμμή που μας χωρίζει;

Η βασική αντίθεση είναι πάντα ταξική. Πρώτα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε τα ακόμα πιο βασικά, που βιάζουν την κοινή νοημοσύνη.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος βόθρος από τον τρόπο σκέψης του “κλασικού, του μαλάκα του σεξιστή” (Γεωργίου speaking), που μετατρέπει το τεκμήριο αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής του θύματος που έκανε την καταγγελία, και αρχίζει να το πυροβολά: ήξερε πού πήγαινε, το έκανε για τα λεφτά, βλέπεις τι φορούσε, ξεπεταγμένη ήταν, τι γύρευε στα μπαρ, πού ήταν οι γονείς της

Δεν υπάρχει χειρότερος πάτος από αυτούς που δεν έχουν συνείδηση γιατί πέρασαν από πάνω της μπογιά με τα χρώματα της ομάδας τους και τα βλέπουν όλα μαύρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε (καραβάκια του Αιγαίου), έβαλαν τα μυαλά τους στο μπλέντερ, έχασαν τα ταξικά γυαλιά τους και βρήκαν τα οπαδικά, για να τα αντιμετωπίζουν όλα παραμορφωμένα, μέσα από αυτό το πρίσμα. Κυρ-Παντελήδες, που είναι έτοιμοι να κατέβουν σε συλλαλητήριο για την ομάδα τους και για τίποτα άλλο. Που η μόνη φορά που σκέφτονται συλλογικά είναι για τον σύλλογό τους. Και που δεν είναι ικανοί να σκεφτούν τίποτα πέρα από τον εαυτούλη τους, παρά μόνο αν είναι το συμφέρον του προέδρου της ΠΑΕ.

Το μόνο που είναι χειρότερο από αυτά τα δύο, είναι όταν το ένα συναντά το άλλο. Και φτιάχνουν μαζί, από κοινού, αυτό που θα λέγαμε “καθημερινό φασισμό”, το έδαφος για να πατήσουν οι νεοναζί, ο υπόκοσμος και τα κατακάθια της κοινωνίας, που έχουν γερές πλάτες στην αφρόκρεμά της.

Γιατί η καφρίλα και η βλακεία είναι σχεδόν πάντα κατευθυνόμενη και βρωμάει από το κεφάλι. Πχ από έμμισθους δημοσιογράφους, που μπορεί να δουλεύουν σε κάποια μέσα, αλλά έχουν σχέση εξάρτησης με την ΠΑΕ και τον επιχειρηματία που υπηρετούν.

Για αυτό, φίλε οπαδέ, που σου έχει μείνει μια σταλιά μυαλό, ξεκόλλα και διαχώρισε τη θέση σου. Δε σου βιάζουν την ομάδα. Τη νοημοσύνη σου βιάζουν, για τον βιασμό μιας κοπέλας, που ακόμα και αν για κάποιο λόγο δεν είχε πει την αλήθεια, ξεβράκωσε τη χυδαία σαπίλα αυτού του κόσμου. Μη γίνεσαι κομμάτι του, μην αφήσεις να σε παρασύρει ο βούρκος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: