Ψήφισμα της συγκέντρωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των συνταξιούχων μηχανικών και συνεργατών τους (13/12/2023)

Η Επιτροπή Αγώνα των Μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ (που με δικαστική απόφαση εκπροσωπεί τους 35.000 συνταξιούχους μηχανικούς+, στην εκδήλωσή της, αφιερωμένη στον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και στις επερχόμενες γιορτές, απέσπασε την ομόφωνη συναίνεση των συμμετεχόντων στο ακόλουθο ψήφισμα

Η Επιτροπή Αγώνα των Μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ (που με δικαστική απόφαση εκπροσωπεί τους 35.000 συνταξιούχους μηχανικούς+, στην εκδήλωσή της της Τετάρτης 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα των γραφείων της Κολοκοτρώνη 4 (κτίριο πρώην ΤΣΜΕΔΕ), αφιερωμένη στον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και στις επερχόμενες γιορτές, απέσπασε την ομόφωνη συναίνεση των συμμετεχόντων στο ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΗΣ 13ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Εμείς που μαζευτήκαμε σήμερα στην αίθουσα του σωματείου μας στο κτίριο της Κολοκοτρώνη 4 για να προϋπαντήσουμε γιορτινά και αγωνιστικά τα επερχόμενα Χριστούγεννα  και την Πρωτοχρονιά, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και αγωνιστικής ανάτασης σε όλους τους συναδέλφους μας.

Τους καλούμε να συμμετέχουν, ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί, στις δραστηριότητές μας, που έχουν στόχο να αμβλύνουν και να επιλύσουν κάποια από τα προβλήματά μας, καθώς και να ανεβάσουν τη συνειδητοποίησή μας για τη δύναμη της αλληλεγγύης, που θα ανατρέψει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό απέναντι σ΄ αυτούς που σφαγιάζουν τα δικαιώματά μας.

Το ότι μπορούμε ακόμα να γιορτάζουμε και να νιώθουμε στιγμές ευωχίας με την οικογένεια, τους φίλους και συγγενείς, δεν μας το έχει χαρίσει κανένας, το έχουν κατακτήσει όλες οι γενιές με αιματηρούς αγώνες εδώ και δυόμιση αιώνες στη σύγχρονη ιστορία μας.

Έχουμε δικαίωμα, γιατί το έχουμε διπλοπληρώσει στον ενεργό μας βίο, να ζούμε καλύτερα και να απολαμβάνουμε τις γιορτές με καλύτερο τρόπο και με πολύ μεγαλύτερη οικονομική άνεση και συνθήκες βελτίωσης της υγείας μας.

Διεκδικούμε το “Δώρο του Χριστουγέννων”, την 13η και 14η σύνταξη

Απαιτούμε Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και στα τεράστια επιστημονικά επιτεύγματα

Να σταματήσει το αίσχος των 3 και πάνω ετών καθυστερήσεων απόδοσης σύνταξης και το πιο μακρόχρονο για το εφάπαξ και το επικουρικό

Να ανατραπεί ο σφαγιασμός του μικρού μας εφάπαξ

Να φτιαχτεί το γηροκομείο στο Κληροδότημα Αξελού

Να έρθουν αμέσως οι διάσπαρτες ανεξάρτητες υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ στους χώρους που ανακαινίστηκαν ειδικά γι΄ αυτές στο κτίριο της Κολοκοτρώνη και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματός του

Να φύγει Τράπεζα Αττικής από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος και να εγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ για τις οποίες φτιάχτηκε με ειδικό πρόγραμμα. Το κτίριο της Κολοκοτρώνη να χρησιμεύσει για τις κοινωνικές ανάγκες των μηχανικών

Να σταματήσει ο παράνομος υπερυπολογισμός της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Να εξουδετερωθούν οι πραξικοπηματικές προσωρινές διαταγές που είναι αντίθετες στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η οποία μας αναγνωρίζει σαν διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Να κατοχυρωθούν τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ για την ασφάλισή μας

Να μας δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των συναδέλφων μας

 

Νιώθουμε αλληλέγγυοι  με το σφαγιαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό και αποτροπιασμό για τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και την αισχρή υποστήριξή του από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, με την κυβερνητική ελληνική παρουσία δίπλα τους. Συμπαραστεκόμαστε στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που τους έχουν βάλει ν΄ αλληλοσκοτώνονται οι ηγεσίες τους, στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων.

Οραματιζόμαστε ένα κόσμο Ειρήνης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αυτόν τον κόσμο που με τον τρόπο τους συμβολίζουν και τα Χριστούγεννα.

Έτσι πιστεύουμε πως οι ευχές μας πιάνουν περισσότερο τόπο.

Καλές γιορτές και υγεία σε όλους τους συναδέλφους

και στις οικογένειές τους

 

Για την Επιτροπή Αγώνα των Μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ 

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος 

Απόστολος Τσιροζίδης Γενικός Γραμματέας 

Μάνθος Ιμπριάλος, Επικεφαλής της Ε.Α. των μελών της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: