Προσπάθεια αποκλεισμού των κρατούμενων του Κορυδαλλού από την εκπαίδευση

Οι κρατούμενοι μαθητές και φοιτητές των φυλακών Κορυδαλλού καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της διευθύντριας του καταστήματος, που επιχειρεί να τους αποκλείσει από το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κατιούσα, λάβαμε μία ανακοίνωση από την πρωτοβουλία κρατούμενων και μαθητών Κορυδαλλού, που καταγγέλλουν την απαράδεκτη συμπεριφορά της διευθύντριας του καταστήματος κράτησης και τη συστηματική της προσπάθεια να τους αποκλείσει από την εκπαίδευση. Ακολουθεί το κέιμενο της ανακοίνωσης.

Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και μοιάζει με ”σχέδιο σκοτεινών κυκλων”, ή απλά με εκπαιδευτική ανεπάρκεια και αυθαιρεσία, η άσκηση των καθηκόντων της διευθύντριας του Σ.Δ.Ε του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, η οποία με τις ενέργειές της και τις δηλώσεις της, δυσχεραίνει την εκπαίδευση των κρατουμενων ή ακόμη και επιδιώκει την κατάργηση του ίδιου του Σ.Δ.Ε.

Στα πλαίσια αυτα:
1. Δημιούργησε πολύ κακό κλίμα στην ψυχολογία μας παραμονές των πανελληνίων, αρνούμενη πεισματικά την διεξαγωγή των εξετάσεων μέσα στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλου. Επιπροσθέτως ενώ κατ’ ουσίαν δυναμιτίζε την διεξαγωγή τους, θέλησε να καρπωθεί τα οφέλη της, όταν πλέον διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τις αποτρέψει.

2.α) Παραβίασε την κλειδαριά του φοριαμού των σπουδαστών του Ι.Ε.Κ και πέταξε όλο το περιεχόμενο του! Δεν σεβάστηκε ούτε ότι η γραφική ύλη, είναι για εμάς δυσεύρετη κι αναγκαία ούτε ότι δεν μας χορηγηται δωρεάν.
β) Δε σεβάστηκε τα έργα σπουδαστών του Ι.Ε.Κ και τα πέταξε (τα βιβλία στην πυρά) αναβιώνοντας μεσαιωνικό κλίμα σε περιβάλλον σχολείου και μάλιστα σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είμαστε εμείς. Είναι πέρα από κάθε λογική, η ενέργεια μιας εκπαιδευτικού, να καταστρέψει μοναδικά έργα κρατουμένων σπουδαστων.
γ) Εκδηλώνει με διάφορους τρόπους και απαράδεκτες εκπαιδευτικά συμπεριφορές εις βάρος μας, ανεξήγητα εκδικητικά. Όπως, οχι μόνο αρνούμενη να βοηθήσει αλλά και υποβάλλοντας την άποψή της προκάλεσε στο συμβούλιο καθηγητών, να μη δικαιολογηθούν απουσίες που ως μόνο αίτιο είχαν τις μεταγωγές με αποτέλεσμα συγκρατούμενοι να χάσουν τη διδακτική τους χρονιά.
δ) Δημιούργησε απαράδεκτο υπηρεσιακά κλίμα εις βάρος των συναδέλφων της, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί που για σειρά ετών υπηρετούσαν στο σχολείο μας να επιδιώξουν να φύγουν και έφυγαν.

Το αποκορύφωμα των πραγματικών, επίδιώξεων της ήρθε όταν ζήτησε από φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου να φύγουν.
Η άρνησή τους προκάλεσε την εκδικητηκότητά της και τους κατηγόρησε αδίκως, για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.
Την ενέργειά της αυτή την έκανε με τελικό στόχο να πετύχει οι φοιτητές να μην βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.
Έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη αυτήν της την πρόθεσή παρά το γεγονός ότι πολύ καλά γνωρίζει ότι δυσκολεύει έως απαγορεύει τη μελέτη των φοιτητών.

Στην αγωνία των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών κρατουμένων ότι με τον τρόπο που λειτουργεί θα κλείσει κατ’ ουσίαν το σχολείο… η απάντηση ήταν αποστομωτική:
“Δεν με νοιάζει”
Την ενημερώνουμε ότι δεν θα της το επιτρέψουμε.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να λάβει μέτρα για την συγκεκριμένη εκπαιδευτικο κα Κουτούλα Παγώνα και να την απομακρύνει άμεσα.
Δεν είναι δυνατόν μόλις πέρυσι και παρουσία του γ.γ του υπουργείου δικαιοσύνης να αναφέρεται η παντελής έλλειψη βίας σε σχολείο κρατουμένων σε αντίθεση με τα ελεύθερα σχολεία και η ίδια η διευθύντρια του σχολείου να ασκεί βία.
Βία λεκτική, ψυχολογική και με μια ιδιότυπη άσκηση εξουσίας να μετατρεπει το σχολείο σε φυλακή μέσα στην φυλακή
Δεν θα της το επιτρέψουμε να καταστρέψει το σχολείο που έφτιαξε ο προκάτοχός της Γιώργος Ζουγανέλης που μένει στην καρδιά όσων τον γνωρίσαμε.

Πρωτοβουλία κρατουμένων Μαθητών και φοιτητών Κορυδαλλού

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: