Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης: Ο Πατούλης προχωρά στα μουλωχτά, με το έτσι θέλω, σε νέα χωματερή στη Φυλή

Σαν να μην έφταναν οι συνέπειες της επιδημίας για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας, η περιφερειακή αρχή Πατούλη προχωράει στα μουλωχτά στην κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στην υπερκορεσμένη περιοχή της Φυλής με fast track διαδικασίες, υποδαυλίζοντας ακόμη περισσότερα την καρκινογόνα εστία της ευρύτερης περιοχής.

20 Μάρτη 2020

Δήλωση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης
στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ στις 13 Μάρτη λήφθηκε απόφαση «εκτός ημερήσιας διάταξης» για «Κατασκευή χώρου για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής». Το έργο θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, με εκτιμώμενη αξία σύμβασης το ποσό των 5.335.000 ευρώ. Με απλά λόγια προχωράνε, «αποφασίζοντας και διατάσσοντας», σε νέα χωματερή στη Φυλή με απευθείας ανάθεση, εκτός των ορίων της υπάρχουσας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και σε θέση απολύτου προστασίας του Όρους Αιγάλεω, παραβιάζοντας κατάφωρα τη δική τους αντιλαϊκή νομοθεσία, ακόμη και το αντιλαϊκό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Σαν να μην έφταναν οι συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού για την υγεία, την ίδια τη ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού μας, η περιφερειακή αρχή Πατούλη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ και τις πλάτες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προχωράει στα μουλωχτά, ως συνήθως, στην κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στην υπερκορεσμένη περιοχή της Φυλής και μάλιστα με fast track διαδικασίες, υποδαυλίζοντας ακόμη περισσότερα την καρκινογόνα εστία της ευρύτερης περιοχής. Έτσι αντιλαμβάνονται την «πράσινη ανάπτυξη»…

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Καλούμε το λαό της περιοχής και συνολικά της Αττικής σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ενάντια στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και περιφέρειας.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ

Αυγερινού Αφροδίτη
Μπενετάτος Στέλιος
Σίμος Βαγγέλης
Σκολαρίκος Θοδωρής
Χαμαλίδης Θοδωρής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: