Πας “Αιλλυνόψυχος” βάρβαρος – Ρατσιστική υποδοχή σε πρόσφυγες από “αγανακτισμένους κατοίκους” στη Σπάρτη

Ανάμεσά τους και ένας αντιδήμαρχος, που εκτίμησε ότι “καταστράφηκε η πόλη μας” από την άφιξη 250 προσφύγων με οικογένειες.

Μια θλιβερή ρατσιστική μάζωξη μερικών δεκάδων “αγανακτισμένων κατοίκων” της Σπάρτης ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι οικογένειες των προσφύγων και τα μικρά τους παιδιά, σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Το “ελληνόψυχο” πλήθος συγκεντρώθηκε για να υποδεχτεί με αποδοκιμασίες και ειρωνικά χειροκροτήματα τους πρόσφυγες που έρχονταν για να εγκατασταθούν προσωρινά σε ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης.  Εκεί οι ρατσιστές έδειξαν το μεγαλείο του μισανθρωπισμού τους, με κωμικοτραγικά σχόλια για τον τάφο του Λεωνίδα και τους κομάντο που θα χρειάζονταν οι συνοδοί των προσφύγων, για να φύγουν ομαλά από την πόλη. Το αποκορύφωμα ήρθε από έναν -κατά δήλωσή του- μικρασιατικής καταγωγής πρόσφυγα, που φρόντισε να μας διδάξει την διάκριση μεταξύ των προσφύγων του 1922 που έφεραν “την εικόνα, τον Άγιο Νικόλαο”, σε αντίθεση με αυτούς που “φέρνουν τον Αλλάχ…”

Ένας κύριος, δε, μιας κάποιας ηλικίας, δηλώνει και ο ίδιος πρόσφυγας, λέγοντας ότι οι γονείς του ήρθαν από τη Μικρά Ασία, «αλλά εμείς φέραμε την εικόνα, τον Άγιο Νικόλαο. Αυτοί τι φέρνουν; Τον Αλλάχ;»..

Ανάμεσά τους και ένας από τους αντιδημάρχους της Σπάρτης, που ουσιαστικά πλειοδοτούσε στο ρατσιστικό παραλήρημα, για να δείξει πως δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή για αυτή την πράξη, που… “καταστρέφει την πόλη μας”, όπως εκτίμησε στην κάμερα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι περισσότεροι δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από το Ιράκ -οπότε και δε χρειάζονται άσυλο, κατά το αήττητο σκεπτικό του, αφού δεν υπάρχει πόλεμος και ο λαός ευημερεί…

Μπορεί ο ρατσιστικός οχετός να εκφράστηκε από μια μειοψηφία, εκδηλώνεται όμως και σε επίσημο επίπεδο και ασφαλώς μόνο ακίνδυνος δεν είναι. Είναι στο χέρι κάθε νοήμονα δημοκρατικού πολίτη, στη Σπάρτη και όχι μόνο, να σκεφτεί από τι κινδυνεύει στην πραγματικότητα: από μερικές οικογένειες προσφύγων ή από το ρατσιστικό δηλητήριο αυτών που βαφτίζουν “εισβολείς” τους ξεριζωμένους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: