Τυφλός καθηγητής μουσικής στην Ικαρία πληρώνει από την τσέπη του 500 ευρώ για τις μετακινήσεις

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και την κινητοποίηση της τοπικής ΕΛΜΕ, προκρίθηκε η “λύση” οι μαθητές του μακρινότερου από τα σχολεία όπου δίδασκε να μην κάνουν καθόλου μουσική.

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία σήμερα και η ιστορία του καθηγητή μουσικής Στέφανου Ευφραιμίδη έρχεται να υπενθυμίσει ότι πέρα από τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες, η γύμνια της πολιτικής τους όχι μόνο έναντι των ΑΜΕΑ, αλλά των εκπαιδευτικών και μαθητών γενικά παραμένει πιο προκλητική από ποτέ. Ο ολικά τυφλός καθηγητής διορίστηκε φέτος στο Γυμνάσιο Ευδήλου της Ικαρίας, αλλά για τη συμπλήρωση του ωραρίου του αναγκάζεται να μετακινείται και σε άλλα τέσσερα σχολεία, απομακρυσμένα μεταξύ τους στις Ράχες και τον Άγιο Κήρυκο.

ΚΤΕΛ ή δημόσιες συγκοινωνίες δεν υπάρχουν στο νησί, ενώ η περιφέρεια δε διαθέτει κονδύλι για τη μετακίνησή του. Έτσι αναγκάζεται να μετακινείται με ιδιώτη αυτοκινητιστή ή με ωτοστόπ μαζί με συναδέλφους, με αποτέλεσμα το κόστος των μετακινήσεων να ανέρχεται σε ως και 500 ευρώ το μήνα, τα οποία δεν πρόκειται να πάρει πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, καταθέτοντας τις αποδείξεις.

Ο ίδιος είναι εξαιρετικά αγαπητός στα παιδιά, πολύ δραστήριος και στον αθλητικό τομέα, ενώ διδάσκει και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε σχολείο του νησιού. Ο ίδιος μιλώντας προ ημερών στο «Έθνος» τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά αφορά όλους τους συναδέλφους που τρέχουν να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε διάφορα σημεία.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων απευθύνθηκε στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης του νησιού και στο Υπουργείο Παιδείας, .

Η «λύση» που αποφάσισε να δώσει το υπουργείο ήταν να μείνουν τα παιδιά χωρίς δάσκαλο μουσικής, αφού πλέον ο εκείνος θα διδάσκει μόνο στα 3 κοντινότερα σχολεία στις Ράχες και τον Εύδηλο. «Για μένα βρέθηκε μια λύση τώρα, αλλά τα παιδιά θα μείνουν χωρίς δάσκαλο», λέει ο εκπαιδευτικός, που δηλώνει ευχαριστημένος από τη ζωή στο νησί. ‘Όπως σημείωνε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, Χρήστος Δάμαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προ ημερών:  «Μας θυμούνται στις εθνικές γιορτές και αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια μας σαν φόντο για ανακοινώσεις».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: