Τσιτάτο του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά αναπαράγει η ΔΑΚΕ Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Χρυσαυγίτικη ανάρτηση για “ταγάρια” και “καραφλοκοτσίδες” χωρίς πηγή διακινούν συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, που παράλληλα επιχαίρουν επί της ουσίας για το περιεχόμενο των εθνοκάπηλων καταλήψεων.

Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα σε ακροδεξιά παραληρήματα, με χαρακτηριστική την περίπτωση της προάσπισης του όρου «λαθρομετανάστης» στη Λέσβο. Με αφορμή της εθνικιστικές καταλήψεις των ημερών, η ΔΑΚΕ Ε’ ΕΛΜΕ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δημοσιεύοντας ένα κείμενο που παραπέμπει κυριολεκτικά στη δεκαετία του ’50. Αφού δηλώνει τη διαχρονική αντίθεσή της «στην πρακτική των καταλήψεων», αναπαράγοντας τη ρητορική περί «βανδαλισμών» και «χαμένων ωρών διδασκαλίας», η ανακοίνωση ουσιαστικά ενστερνίζεται πλήρως το σκεπτικό των εθνικιστικών συνθημάτων, τα οποία παρουσιάζει μάλιστα και ως καρπό «αυθόρμητης διαμαρτυρίας» για «θέμα υψίστης εθνικής σημασίας»  (διατύπωση βγαλμένη από καθαρεύουσα τμήματος χωροφυλακής). Ούτε λίγο – ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί πως έτσι δίνεται απάντηση στη «θολοκουλτούρα» της αριστεράς, όρο που προφανώς έχουν υιοθετήσει από τον αντιπρόεδρο του κόμματός τους, Άδωνι Γεωργιάδη, που τον αναμασά σε καθημερινή σχεδόν βάση από τον καιρό που ήταν περιθωριακός τηλεβιβλιοπώλης. Δε μένουν όμως εκεί οι γαλάζιοι συνδικαλιστές, επιλέγοντας ως κατακλείδα μια φράση που αλίευσαν λέει στο διαδίκτυο, αποφεύγοντας κουτοπόνηρα να κατονομάσουν την πηγή. Φυσικά το μόνο εύκολο ήταν η τελευταία να εντοπιστεί. Οι εκπαιδευτικοί της φιλελεύθερης παράταξης λοιπόν δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αναπαραγάγουν αυτούσια ανάρτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά, που σε ένα παραλήρημα χουντίλας είχε εξεμέσει τα κάτωθι:

Όταν στις καταλήψεις βλέπεις 45αρηδες μουσάτους καραφλοκοτσίδες με ταγάρια να ηγούνται, τότε έχεις ένα αυθόρμητο προοδευτικό μαθητικό κίνημα.

Όταν όμως βλέπεις μαθητούδια με Ελληνικές σημαίες, τότε έχεις υποκινούμενες διαμαρτυρίες σκοτεινών δυνάμεων.

Από τη μια δεν προκαλεί εντύπωση πως ο αντιδραστικός κατήφορος που έχει επιλέξει η ανέκαθεν συντηρητική ΝΔ τα τελευταία χρόνια θα είχε αντίκτυπο και στους συνδικαλιστές της. Είναι όμως τουλάχιστον ανησυχητικό ότι τα έμμεσα φερέρωνα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ διαμορφώνουν ψυχές νέων ανθρώπων στις σχολικές αίθουσες. Οι συνάδελφοί τους, μερίδα των οποίων τους ανέδειξε σε εκλεγμένη θέση, έχουν χρέος να απομονώσουν και να στηλιτεύσουν τέτοιες απόψεις, ενώ αντίστοιχη οφείλει να είναι, από το δικό τους μετερίζι και η συμπεριφορά γονέων και μαθητών.

Με πληροφορίες από alfavita.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: