Τρομοκρατία και προβοκάτσια στο 3ο Λύκειο Ηλιούπολης καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

“Ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας και στα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε τα αιτήματα αυτά είναι η σημαία και των δικών μας αγώνων εδώ και μήνες.”

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στη Ζ’ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης και την προβοκάτσια που στήθηκε στο 3ο Λύκειο Ηλιούπολης. Όπως καταγγέλλουν, την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, τα ξημερώματα, ομάδα εξωσχολικών εισέβαλε στο κτίριο του 3ου Λυκείου και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Η επιτροπή της κατάληψης δεν κατάφερε να προστατέψει το χώρο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή πάλης να σταματήσει.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Το δίκιο δεν τρομοκρατείται, δεν σταματά, δεν περιορίζεται

Το δίκιο αγωνίζεται και νικά

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών δέχονται βίαιη επίθεση. Εκεί που δεν τα καταφέρνουν οι απειλές, οι τραμπουκισμοί (Άλιμος) και οι εισαγγελείς (Πειραιάς) επιστρατεύονται ομάδες προβοκατόρων (Ηλιούπολη).

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης καταγγέλουν ότι τα ξημερώματα της Τρίτης (29/9) ομάδα εξωσχολικών εισέβαλε στο σχολείο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Η επιτροπή της κατάληψης δεν κατάφερε να προστατέψει το χώρο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή πάλης να σταματήσει.

Ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας και στα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε τα αιτήματα αυτά είναι η σημαία και των δικών μας αγώνων εδώ και μήνες.

Η μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, η αύξηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα, η σχολιατρική υπηρεσία στα σχολεία, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη και έξοδα του κράτους, ο μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών ΔΕΝ είναι δικαιολογίες ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ. Οι μαθητές έχουν λόγο, έχουν αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης και συναίσθηση ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο έχουν αφήσει τα σχολεία στην τύχη του. Η καραμέλα της προσωπικής ευθύνης έχει πια παλιώσει, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι λάστιχο που ξεχειλώνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και με κίνδυνο της υγείας μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους. Η χρήση μάσκας είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται γιατί είναι το μοναδικό ανέξοδο μέτρο, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.

Στο ερώτημα «ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών;», η απάντηση είναι απλή. Οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το στίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα (όταν τα περισσότερα σχολεία έχουν κενές αίθουσες), είναι οι χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, είναι το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Η προβοκάτσια και η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Μαθητές, καθηγητές και γονείς, όλοι στο δρόμο με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συμμετέχουμε μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10, με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: