Τα πρώτα δια ζώσης μαθήματα στο ΑΠΘ – Οι φοιτητές δίνουν ζωή στις σχολές τους!

Μάθημα θα κάνουμε μέσα στη σχολή
Στα όνειρά μας δε χωρά βία και καταστολή

Θυμίζει λίγο την παλιά φράση “πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες”, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Οι φοιτητές του ΑΠΘ, αμέσως μετά την κινητοποίηση που είχαν, έκαναν πράξη το σύνθημά τους “φοιτητές ξανά” και προχώρησαν στη διοργάνωση των πρώτων δια ζώσης μαθημάτων στις σχολές τους, δίνοντάς τους ζωή.

Η αρχή είχε γίνει την Τετάρτη στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, όπου ο φοιτητικός σύλλογος διοργάνωσε διάλεξη με θέμα “Ιστορία και Μεθοδολογία: για μια ιστορία από τα κάτω”, με την Μαρία Καβάλα και τον Κώστα Τζιάρα -επίκουρη καθηγήτρια και μεταδιδακτορικό ερευνητή αντίστοιχα του Τμήματος.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία έγινε και στο Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών του ΑΠΘ, με το επίκαιρο θέμα “Πανεπιστήμιο και Δημοκρατικά Δικαιώματα”, με εισηγητές την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Ιφιγένεια Καμτσίδου, τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Διονύση Δρόσο και τον πρόεδρο του ίδιου τμήματος, Άρη Στυλιανού.

Χτες μετά την πορεία έγιναν τα πρώτα δια ζώσης μαθήματα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, στον υπαίθριο χώρο του Πολυτεχνείου, με θέμα την Πολιτική Προστασία και τον ρόλο του μηχανικού και εισηγητή τον καθηγητή Δημήτρη Ραπτάκη, ενώ παράλληλα συλλέχθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στη Θεσσαλία.

Το ίδιο έγινε και στο Παιδαγωγικό (ΠΤΔΕ), όπου ο σύλλογος οργάνωσε μάθημα με θέμα τις αλλαγές στην εκπαίδευση και διάλεξη από τον καθηγητή Χρήστο Τούρτουρα. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και για την επόμενη βδομάδα.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: