Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων: Καταγγελία για τη συμπεριφορά της Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας

“Βέβαια η  στάση της αξιολογήτριας – Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας δεν μας  εκπλήσσει, αφού μια σειρά στελέχη της εκπαίδευσης προσπαθούν να εκβιάσουν με  διάφορους τρόπους, τόσο στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης όσο και στο θέμα της  αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. “

Καταγγελία για τη συμπεριφορά της Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής  Γλώσσας 

Ο χειμώνας στην Ικαρία μας φέρνει απαγορευτικά κι ελλείψεις σε βασικά είδη, από  «καλοθελητές» του Υπουργείου, όμως, φαίνεται ότι δε θα ξεμείνουμε φέτος.  Η αξιολογήτρια – Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας προχώρησε σε συνεχείς  πιέσεις νεοδιόριστης συναδέλφου. Ενώ η συνάδελφος την ενημέρωσε προφορικά  και γραπτά πως συμμετέχει στην προκηρυγμένη από τη ΔΟΕ απεργία-αποχή, η  αξιολογήτρια δεν έδειξε να σέβεται την απόφασή της. Συγκεκριμένα, η σύμβουλος  αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη συνάδελφο, ενέτεινε την πίεση ζητώντας  υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr που να επιβεβαιώνει την επιλογή της  εκπαιδευτικού, επιπλέον, επέμεινε ερχόμενη εκ νέου σε τηλεφωνική επαφή για τη  συμμετοχή της συναδέλφου σε τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση και τέλος  γνωστοποίησε στην εκπαιδευτικό τον μονομερή ορισμό ημερομηνιών  παρατηρήσεων διδασκαλιών της στην Ικαρία. 

Δεν είναι τυχαία η επιμονή της συγκεκριμένης συμβούλου, καθώς ακολουθεί πιστά  τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας που «καίγεται» για την αξιολόγηση. Βέβαια η  στάση της αξιολογήτριας – Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας δεν μας  εκπλήσσει, αφού μια σειρά στελέχη της εκπαίδευσης προσπαθούν να εκβιάσουν με  διάφορους τρόπους, τόσο στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης όσο και στο θέμα της  αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. 

Ας ασχοληθούν τα στελέχη της εκπαίδευσης με τα φλέγοντα ζητήματα της  εκπαίδευσης! Ας προβούν σε κινήσεις στήριξης των νεοδιόριστων συναδέλφων  ειδικοτήτων των μικρών νησιών που διανύουν τεράστιες αποστάσεις σε  επικίνδυνους δρόμους για να καλύψουν τα σχολεία όλων των χωριών, χωρίς  σχετική αποζημίωση και με επιπτώσεις σε οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο. Ας  ενδιαφερθούν για τις δυσκολίες επιβίωσης των νεοδιόριστων συναδέλφων στις  δυσπρόσιτες περιοχές, τη συνέχιση της επαγγελματικής τους «οδύσσειας» μετά το  τέλος της αναπλήρωσης.  

Καταγγέλλουμε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους τη στάση της  αξιολογήτριας – Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας και τους καλούμε ακόμα  πιο μαζικά, να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου, με την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και στην  αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων που σήμερα εκφράζεται με  την υπερψήφιση των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ από τους συλλόγους διδασκόντων  των σχολείων και τη σθεναρή αντίσταση των συναδέλφων ενάντια στην ατομική  αξιολόγηση, παρά τις επίμονες κι απελπισμένες τακτικές που ακολουθούνται από  τα στελέχη της εκπαίδευσης σε πολλά μέρη της χώρας. 

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει στη συγκεκριμένη αξιολογήτρια, καλώντας την να  δείχνει σεβασμό στις αποφάσεις των συναδέλφων να μην προχωρήσουν στην  αποδοχή της αξιολόγησης τους. 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: