Πρώτο μάθημα αλληλεγγύη – Δέθηκαν με χειροπέδες στη Νέα Σμύρνη, για τη σύλληψη του συμμαθητή τους

Τα παιδιά έστησαν καρέκλες και θρανία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και δέθηκαν με χειροπέδες, ενώ μοίραζαν το τροποποιημένο πρόγραμμα του συμμαθητή τους: Webex, ΓΑΔΑ.

Τα παιδιά γνωρίζουν καλά πως ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση του συμμαθητή τους που συνελήφθη και κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ για τρεις μέρες. Ο καθένας τους θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στους ένστολους χούλιγκαν που ξεσπούσαν ενάντια σε όποιον έβρισκαν, για να βγάλουν το μίσος τους. Και μαθαίνουν -ή μάλλον διδάσκουν- από νωρίς το μάθημα της αλληλεγγύης.

Η Ομάδα Τέχνης και Εθελοντισμού του 7ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης έκανε τη δική της συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία της πόλης. Τα παιδιά έστησαν καρέκλες και θρανία και δέθηκαν με χειροπέδες, ενώ μοίραζαν το τροποποιημένο πρόγραμμα του συμμαθητή τους (Webex, ΓΑΔΑ) και έδιναν το εξής μήνυμα.

Το βράδυ της Τρίτης 9 Μαρτίου, την ημέρα της πορείας στη Νέα Σμύρνη, ένας συμμαθητής μας βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ για τρεις νύχτες. Στηρίζουμε τον συμμαθητή μας και πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα τον απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες.

Ομάδα Τέχνης και Εθελοντισμού
του 70υ ΓΕΛ Νέας Σμύρνης “Εστία”
Homo Ludens

Δείτε την ανάρτηση της σελίδας Μένουμε Ενεργοί, που ανέδειξε το ζήτημα.

Μια πολύ όμορφη και σημαντική κίνηση αλληλεγγύης πραγματοποίηση η Ομάδα Τέχνης και Εθελοντισμού του 7ου ΓΕΛ Νέας…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: