Πανσπουδαστική: Η ΔΑΠ έχει εκπαιδευτεί να παίζει τον ρόλο του Μπογδάνου!

Η ΔΑΠ εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής των ΜΑΤ και της καταστολής με στόχο να μεγαλώσει το άδικο και αβάσιμο κατηγορητήριο, να συκοφαντήσει τους φοιτητές, να τους χαρακτηρίσει εγκληματικά στοιχεία, για να σπείρει την συναίνεση και την υποταγή.

Ανακοίνωση – καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη συκοφάντηση των φοιτητών.

1 χρόνος πλέον με κλειστές σχολές. 

1 εβδομάδα μετά τα αποτρόπαια γεγονότα της Πρυτανείας του ΑΠΘ όπου με πολιτική επιλογής της τελευταίας και της κυβέρνησης χτυπήθηκαν φοιτητές, συνελήφθησαν συνδικαλιστές, αντιμετωπίστηκε το σύνολο των φοιτητών και των καθηγητών που παρευρέθηκαν εκεί ως εγκληματίες.

Το νήμα που συνδέει τις εξελίξεις είναι η πολιτική που μας θέλει με τσακισμένα δικαιώματα ακόμα και με τσακισμένα κεφάλια όταν αυτά σηκώνονται, όταν αυτά δυναμώνουν την φωνή τους και αγωνίζονται.

Απέναντι στον αγώνα των φοιτητών για μόρφωση, υγεία, για ανοιχτές σχολές, για να δοθούν τα λεφτά που απλόχερα μοιράζουν για ματ και καταστολή στους φοιτητές και στις ανάγκες τους στέκονται απέναντι η κυβέρνηση, οι πρυτανικές αρχές και η παράταξη των κλειστών σχολών, της υποχρηματοδότησης και της υπονόμευσης των συλλογικών διαδικασιών, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από την ΔΑΠ που όλο αυτό το διάστημα έβαζε εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα των φοιτητών, που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για τα τεράστια προβλήματα των φοιτητών σχετικά με τις σπουδές τους, που δεν καταδίκασε την ωμή βία που ασκήθηκε σε φοιτητές από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι προκλητικό να έρχεται τώρα για να ξεβγάλει ακόμη μια φορά το νέο αίσχος που αποκαλεί η κυβέρνηση νόμο! Παραγνωρίζει όμως πως οι φοιτητές που φωνάζουν για να μην εφαρμοσθεί αυτό το έκτρωμα που φέρνει σε περίοδο κλειστών σχολών η κυβέρνηση, που αγωνίζονται για ανοιχτές σχολές δεν είναι μειοψηφίες.

Στη σημερινή σύγκλητο εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής των ΜΑΤ και της καταστολής με στόχο να μεγαλώσει το άδικο και αβάσιμο κατηγορητήριο για τους συμφοιτητές μας. Έχει φαίνεται εκπαιδευτεί κατάλληλα από τους βουλευτές της ΝΔ να παίζει το ρόλο του “Μπογδάνου”. Μετά από τόσο καιρό εμφανίστηκε για να συκοφαντήσει τους φοιτητές, για να τους χαρακτηρίσει εγκληματικά στοιχεία, για να σπείρει την συναίνεση και την υποταγή.

Ήταν πάντα υπεύθυνα δίπλα στην πολιτική που φέρνει ματ και βία στις σχολές, που υποβαθμίζει την δημόσια λειτουργία των πανεπιστημίων, που βλέπει τους φοιτητές ως πελάτες σήμερα και αύριο ως φθηνούς εργαζόμενους.

Δεν θα τους περάσει! Θα σταθούμε απέναντι τους, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Μεγάλο κομμάτι φοιτητών, ακόμη και ψηφοφόρων της, ήδη έχει γυρίσει την πλάτη στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Ο αγώνας που δίνουμε χωράει κάθε φοιτητή που θέλει να ενώσει τη φωνή του για ανοιχτές σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς αστυνομία.

Οι φοιτητές με τους αγώνες τους θα συνεχίσουν να δυναμώνουν την πάλη τους, την φωνή τους προτάσσοντας τις ανάγκες τους για μόρφωση και υγεία στο ύψος των δυνατοτήτων της εποχής.

Το κεφάλι ψηλά! Έχουμε δίκαιο και θα νικήσουμε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: