Οι μαθητές δε θα γίνουν πειραματόζωα – Οι μαθητές βροντοφώναξαν ενάντια στο νέο εξεταστικό του Γαβρόγλου (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Θα πέράσει; Όχι! Γιατί; Έτσι! Ποτέ, ποτέ, ποτέ….

Καθώς ξεκινούσε η μαθητική πορεία από τα Προπύλαια, μια ηλικιωμένη κυρία μας πλησίασε και μας είπε: “Μπράβο στα παιδιά, θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι”. Θα μπορούσαν, αλλά το σημαντικό είναι ότι κάτι γίνεται. Οι μαθητές αντιδρούν στη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο και κατεβαίνουν στους δρόμους.

“Στους δρόμους, στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω απ’τα σχολεία οι πολυεθνικές”. Με παλμό, φαντασία και μαζικότητα έδωσαν το δικό τους μήνυμα.

Μαθητές

Ποτέ, ποτέ, ποτέ… Στιγμιότυπο από το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Montag, 18. März 2019

Από τη Σταδίου η πορεία έφτασε στη βουλή “εις τον αφρό της θάλασσας όπου ο υπουργός κοιμάται”, όπως έλεγε ένα από τα συνθήματα των παιδιών, δίπλα στο κύμα και το κοινοβούλιο τους περίμεναν παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ για να δείξουν την καλή, διαλλακτική διάθεση της κυβέρνησης και το βασικό της επιχείρημα απέναντι στους μαθητές.

Λίγο πριν, πάνω από τη συγκέντρωση περνούσαν μισή ντουζίνα στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, λες και συμμετείχαν σε κάποια άσκηση καταστολής των παιδιών και των μαθητικών διαδηλώσεων. Δώστε λεφτά για την παιδεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Εκεί έκαναν την εμφάνισή τους καμιά 20αριά παιδαρέλια με κουκούλες και αίμα που βράζει, αλλά ξεθυμαίνει στο πρώτο σπασμένο γυαλί. Γιατί ως γνωστόν, όταν κραδαίνεις σκούπες(!) και βαριοπούλες για να σπάσεις δυο στάσεις, μια κάμερα και πέντε μαρμάρινα σκαλοπάτια, το σύστημα τρέμει συθέμελα, καταρρέει και ζει στιγμές επιθανάτιας αγωνίας. Ενώ οι πορείες, το να τρέχεις να βρεις κόσμο για να κατέβει στο δρόμο, να σπάσεις το φόβο του, τη νιρβάνα του, τη λογική πως τίποτα δε γίνεται, αυτά είναι παλιές συνταγές, δοκιμασμένες και δεν οδηγούν πουθενά.

Άλλο που δεν ήθελαν τα ΜΑΤ για να πνίξουν την πορεία με χημικά για να τρομάξουν όσα παιδιά κατέβηκαν στο δρόμο κι έκαναν ένα πρώτο βήμα στη συνείδησή τους. Αλλά οι μαθητές δεν τους έκαναν τη χάρη και συνέχισαν μαζικά κι οργανωμένα την πορεία τους ως την Ομόνοια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: