Με ΜΑΤ και χημικά δε θα πνίξετε τη φωνή των μαθητών – Η Αστυνομία βάζει στο στόχαστρο μικρά παιδιά

Η αστυνομία επιχείρησε να προσαγάγει Γυμνασιόπαιδα από το Μενίδι, άνοιγε τσάντες μαθητών στον Άγιο Αντώνιο (!), πολύ μακριά από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ στο τέλος της κινητοποίησης τα ΜΑΤ έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα της καταστολής.

Την περασμένη Παρασκευή τα ΜΑΤ κυνήγησαν τα παιδιά ακόμα και μες στο Mall. Τώρα πήραν προληπτικά μέτρα και τα τρομοκρατούσαν πριν καν φτάσουν στα Προπύλαια, λες και είχαν να κάνουν με εγκληματίες. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία από το portal του 902, στο μετρό Άγιος Αντώνιος στο Περιστέρι (!) και η σχετική καταγγελία της ΤΟ Περιστερίου Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

«Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά παρόμοια με την αστυνομία να παίρνει την σκυτάλη, από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, από μερίδα διευθυντών που είχαν επιστρατεύσει κόφτες αλυσίδων και απειλές. Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει η κυβέρνηση, με ΜΑΤ, με χημικά, με προληπτικούς ελέγχους των “ράμπο” σε 16χρονους, με “άδεια” για το αν πρέπει να αγωνιστούν και να κινητοποιηθούν ή όχι. Το δίκιο των μαθητών έχει κριθεί. Τέτοια περιστατικά μόνο να τους πεισμώσουν καταφέρνουν. Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τον αγώνα στα σχολεία με κάθε μορφή. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε το άγριο κυνηγητό των μαθητών και στο τέλος της πορείας, που ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα της καταστολής. Αντιγράφουμε και πάλι από το ρεπορτάζ του 902.

Σημειώνεται ότι ενώ η συγκέντρωση είχε ολοκληρωθεί και η πορεία συντεταγμένα κατευθυνόταν προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός, δέχτηκε αναίτια και προκλητική επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, μέχρι και την πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου, με κίνδυνο να εγκλωβιστούν δεκάδες εργαζόμενοι του δημοσίου και μαθητές μέσα στο σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», δημιουργώντας συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού. Μετά την ψύχραιμη παρέμβαση και στάση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποσύρθηκαν.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως ο κλεφτοπόλεμος των ΜΑΤ με τους λιγοστούς κουκουλοφόρους επεκτάθηκε στην Πλάκα, φτάνοντας σχεδόν μέχρι την Ακρόπολη και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας, μπροστά σε έκπληκτους τουρίστες. Κανένα πρόσχημα όμως δεν είναι ικανό να αθωώσει την εγκληματική στάση της Αστυνομίας, που δημιούργησε αναίτια εγκλωβισμό και συνωστισμό για χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν τηρήσει στο ενδιάμεσο όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να κάνουν προσαγωγές γυμνασιόπαιδων (!) από το 6ο Γυμνάσιο Μενιδίου, “ψαρεύοντας” απλώς κάποιους από το πλήθος στην τύχη, για “παραδειγματισμό”. Οι προσαγωγές αποτράπηκαν μετά από την άμεση επέμβαση εκπαιδευτικών αλλά και του βουλεύτη του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη.

Μπορεί η κυβέρνηση, η Κεραμέως και ο Χρυσοχοΐδης να είναι φανατικοί του δόγματος “νόμος και τάξη”, καταστέλλοντας ό,τι κινείται, δεν πρόκειται όμως να πνίξουν με ΜΑΤ και χημικά τη φωνή των μαθητών που ακούστηκε μυριόστομη σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας και έδωσε το μήνυμα του αγώνα για τα αυτονόητα που ζητάνε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: