ΛΑΣΥ Πετρούπολης: Η δημοτική αρχή βάζει τα παιδιά μας σε κοντέινερ και σε μόνιμη καραντίνα!

Ενώ η κυβέρνηση μοιράζει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και χτίζονται θέρετρα μέσα σε ένα μήνα, την ίδια στιγμή μας λένε ότι δε μπορεί να βρεθεί άλλη λύση, ότι είναι μονόδρομος τα παιδιά μας να είναι σε κοντέινερς και ότι αυτό είναι “προσωρινή” λύση τετραετίας για την προσχολική αγωγή!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Η Δημοτική Αρχή Βλάχου – Σκαλιστήρα σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση της ΝΔ, μεσούσης της πανδημίας και ενώ όλοι προσπαθούμε να προστατευτούμε και να μείνουμε δυνατοί, όχι μόνο τώρα αλλά και με το βλέμμα στραμμένο μετά το πέρας αυτής της κατάστασης, παίρνει την ευθύνη και βάζει τα δικαιώματα των παιδιών μας σε μόνιμη καραντίνα, επιλέγοντας να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή σε “κοντέινερ”!

Σε συνθήκες, δηλαδή, καραντίνας και με τα σχολεία κλειστά επιλέγουν να παρθεί μία τόσο σημαντική απόφαση που αφορά το μέλλον των παιδιών μας, ενώ ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή νίπτει τας χείρας της για την προ μηνών δέσμευσή της να πραγματοποιήσει ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και την εφαρμογή της στον Δήμο μας, παρουσία και των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων!

Αντί η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών μονάδων, να διεκδικήσει την πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, βρίσκεται απέναντι στο συμφέρον των παιδιών μας και στις πραγματικές τους ανάγκες.

Σε συνεδρίαση ‘‘δια περιφοράς” του Δ.Σ. εισηγήθηκε αρχικά την τοποθέτηση κοντέινερς σε προαύλια σχολείων καθώς και σε ιδιόκτητα οικόπεδα του Δήμου, ενώ στην συνέχεια υπό την πίεσή μας αλλά και την πίεση γονέων απέσυρε τους αύλειους χώρους των σχολείων. Επέμεινε, όμως, να εισηγηθεί σήμερα το θέμα χωρίς να γίνει ουσιαστική συζήτηση, χωρίς καν να αναφερθούν στις εκκρεμότητες των Νηπιαγωγείων που χρονίζουν από τις ΚΤΥΠ!

Σε μια συνεδρίαση-παρωδία ”δια περιφοράς” και με την συνεισφορά των παρατάξεων του κ. Λάππα και του κ. Συλλιγνάκη αποφασίστηκε ο Δήμος να δώσει την έγκρισή του για να τοποθετηθούν παντελώς ακατάλληλες υποδομές για τα παιδιά μας!

Η θέση των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση ήταν ξεκάθαρη, όπως άλλωστε ήταν και όταν βρισκόταν στην διοίκηση του Δήμου. Είμαστε υπέρμαχοι της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε κατάλληλες, σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό που χρειάζεται.

Με απαρχή αυτή τη θέση παλέψαμε και φτιάξαμε το 18ο νηπιαγωγείο, ξεκίνησε η κατασκευή του 13ου και συνεχίσαμε να διεκδικούμε να ολοκληρωθούν και όλες οι υπόλοιπες εκκρεμότητες στα νηπιαγωγεία της πόλης μας.

Με απαρχή αυτή τη θέση από το 2017 που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε την 2χρονη προσχολική αγωγή χωρίς υποδομές και προσωπικό, καλέσαμε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουμε την υλοποίηση της με σύγχρονους όρους. Αυτό αρμόζει στα παιδιά μας το 2020 και όχι τα πρώτα τους βήματα στην μαθησιακή διαδικασία να γίνουν στα κοντέινερς!!!

Αυτά όμως για τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τους συνοδοιπόρους της είναι ψιλά γράμματα!!! Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει να μοιράζει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, που χτίζονται θέρετρα μέσα σε ένα μήνα, την ίδια στιγμή μας λένε ότι δε μπορεί να βρεθεί άλλη λύση και ότι είναι μονόδρομος τα παιδιά μας να είναι σε κοντέινερς και μάλιστα μας λένε ότι αυτό είναι “προσωρινή” λύση τετραετίας!!!

Για όλα τα παραπάνω, εφόσον το θέμα δεν αποσύρθηκε, ως συνδυασμός απείχαμε της διαδικασίας γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να συζητείται σε συνεδρίαση τσίρκο με ένα ξερό ναι ή όχι.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με γονείς και εκπαιδευτικούς χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις από τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας! Για εμάς το θέμα αυτό δεν τελειώνει εδώ! Θα το θέσουμε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως πραγματικά αρμόζει.

Δευτέρα 13 Απρίλη 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: