Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Πάρτε μέτρα για τα σχολεία τώρα!

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Χίου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία στην α/μια και β/μια εκπαίδευση, εδώ και χρόνια. Ασυντήρητα, ανεπαρκή στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, επικίνδυνα για τα παιδιά μας.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Χίου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία στην α/μια και β/μια εκπαίδευση, εδώ και χρόνια. 

Ασυντήρητα, ανεπαρκή στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, επικίνδυνα για τα παιδιά μας.

Κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές είναι συνένοχοι σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα.

Τα αιτήματα των σχολείων στοιβάζονται κάθε χρόνο, για να πηγαίνουν στις καλένδες με διάφορες δικαιολογίες και μόνο αν γίνει ένα τέτοιο συμβάν, τότε δίνονται λύσεις για το συγκεκριμένο, ακούγονται νέες υποσχέσεις για να ξεχαστούν. Τα ζήσαμε με το 5ο δημοτικό στα ΕΠΑΛ και πολλά άλλα διαχρονικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε όσες θεματικές συνεδριάσεις προκάλεσε για την παιδεία, ανέφερε μεταξύ άλλων και το 3ο Γυμνάσιο, για να εισπράξει κάθε φορά τα εκατομμύρια που το αφορούν, χωρίς να έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα.

Φτάνει πια. Τι περιμένουμε να γίνει για να ξεσηκωθούμε;

Άμεσα να ικανοποιηθούν όλα τα κατασκευαστικά προβλήματα των σχολείων και να ξεκινήσει αντισεισμικός έλεγχος με έκτακτη χρηματοδότηση των εμπλεκόμενων φορέων από την κυβέρνηση.

Να ξεκινήσουν τα προβλεπόμενα έργα στο 3ο Γυμνάσιο και να γίνουν οι  έλεγχοι και ενέργειες που θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι τέτοιο συμπεριλαμβανομένων και των ελέγχων για τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Να ελεγχθούν άμεσα και να αποκτήσουν πιστοποιητικό καλής λειτουργίας όλοι οι καυστήρες των σχολείων χωρίς χρονοτριβή με αφορμή και τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν έχουν το δικαίωμα της εγκληματικής αδιαφορίας και ολιγωρίας.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: