“Ξέρουμε πού δουλεύεις” – Απειλές και μηνύσεις από τη ΔΑΠ σε μέλη της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αδυνατώντας να δεχτούν πως ο σύλλογος Ιστορικού – Αρχαιολογικού πέρασε στα χέρια της Πανσπουδαστικής, οι δαπίτες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνω, σαμποτάρουν τις διαδικασίες του συλλόγου και μηνύουν μέλη του ΔΣ, προχωρώντας ακόμα και σε απειλές επί προσωπικού.

Λύσσα κακιά έχει πιάσει τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μη μπορώντας να χωνέψει την ανάδειξη της ΠΚΣ σε πρώτη δύναμη στο Φοιτητικό Σύλλογο Ιστορικού – Αρχαιολογικού της Φιλοσοφικής σχολής του ιδρύματος. Έτσι, ενώ οι εκλογές έχουν ήδη διεξαχθεί από τον περασμένο Μάη, οι δαπίτες όχι μόνο αρνούνται να παραδώσουν, ως όφειλαν, τα υλικά του συλλόγου, όπως τη σφραγίδα και τα πρακτικά του, αλλά προχώρησαν και σε μηνύσεις εναντίον μελών του ΔΣ που ανήκουν στην ΚΝΕ, κατηγορώντας τους και για “υπερβολική αντίδραση”. Δεν έμειναν όμως εκεί οι “άριστοι” της ΔΑΠ, αλλά σε μια κίνηση που παραπέμπει σε πρακτικές του υποκόσμου, απείλησαν μέλος της ΚΝΕ που εργάζεται πως “Ξέρουμε πού δουλεύεις. Εάν θέλαμε θα ήσουν άνεργος τώρα!”. Μπορεί οι σύγχρονοι δαπίτες να αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των καλύτερων παραδόσεων των Κενταύρων και των Ρέιντζερς, είναι όμως πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν πως έτσι θα σταματήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στο πανεπιστήμιο -έρμαιο της αγοράς, υπέρ των δικαιωμάτων των φοιτητών για μόρφωση και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα στο πτυχίο τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ:

 

«Το τελευταίο διάστημα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γινόμαστε θεατές γεγονότων που μας δίνουν μια γεύση από το “όραμα” της ΝΔ και της φοιτητικής της παράταξης, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με αφορμή την ανάδειξη της “Πανσπουδαστικής ΚΣ” σε 1η δύναμη στο Φοιτητικό Σύλλογο Ιστορικού – Αρχαιολογικού Ιωαννίνων, ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που στόχο έχει να χτυπήσει το δικαίωμα των φοιτητών να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, χτυπώντας όσους πρωτοστατούν στην πάλη αυτή.

Ενώ λοιπόν η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, μετά τις φοιτητικές εκλογές του Μάη, όφειλε να παραδώσει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Προεδρείο του Φοιτητικού Συλλόγου τη σφραγίδα και τα πρακτικά του, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά με το “έτσι θέλω” και με εκβιαστικό τρόπο στέρησε από το Σύλλογο τη δυνατότητα να έχει τα επίσημα υλικά του. Όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού μάλιστα έστειλε μηνύσεις και άσκησε “ποινική” δίωξη στα μέλη του ΔΣ που αντέδρασαν σε αυτήν την κίνηση, κατηγορώντας τους μάλιστα για “υπερβολική αντίδραση”.

Δεν είναι τυχαίο πως τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ είναι μέλη της ΚΝΕ, που πρωτοστατούν στην προσπάθεια να ζωντανέψει και να αποκτήσει αγωνιστικό προσανατολισμό ο ΦΣ και το φοιτητικό κίνημα.

Το θράσος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αφού είδε πως τα μέλη της ΚΝΕ δεν πτοούνται, συνέχισε την επίθεση, εκτοξεύοντας και άλλες απειλές σε εργαζόμενο μέλος της ΚΝΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ξέρουμε πού δουλεύεις. Εάν θέλαμε θα ήσουν άνεργος τώρα!!!”. Η ξετσιπωσιά τους δεν έχει όρια!!!

Για άλλη μια φορά, η ΝΔ και φοιτητική της παράταξη αποδεικνύουν πως είναι ορκισμένοι εχθροί των φοιτητών, των συλλόγων τους και των δίκαιων διεκδικήσεών τους. Ας μας απαντήσουν, γιατί βάζουν εμπόδια στις δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων για δωρεάν στέγαση, αναλώσιμα και μετακίνηση στο ΑΕΙ Ιωαννίνων, για να μην αποσπαστεί η Παιδαγωγική – Διδακτική Επάρκεια από τα πτυχία μας, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών όλων μας;

Φαίνεται πως ξεχνούν το “δημοκρατικό” τους χαρακτήρα και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο σε όσους πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα. Η υστερία και οι κινήσεις πανικού που τους διακατέχουν τώρα τελευταία αποδεικνύουν πως αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι η οργανωμένη και συλλογική κινητοποίηση και δράση των φοιτητών, η συσπείρωσή τους στους συλλόγους τους, η αποκάλυψη του ρόλου που έπαιζε και παίζει η νεολαία της ΝΔ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ως χειροκροτητής της επίθεσης που δεχόμαστε από κάθε κυβέρνηση.

Η στάση τους αυτή, άλλωστε, δεν είναι τυχαία. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ περί “κατάργησης του ασύλου”, ως “αντίδοτο” δήθεν σε υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Είναι προκλητικό να εμφανίζεται η ΝΔ ως το αντίπαλο δέος στην ανομία, όταν η ίδια η νεολαία της, η ΟΝΝΕΔ – ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αριστεύει στη διαπλοκή και τη ρεμούλα, κάτι που ξέρουν μέχρι και ο τοίχοι των Πανεπιστημίων. Βέβαια, τώρα μάθαμε πως παίρνουν άριστα και στην προβοκάτσια και την τρομοκρατία, όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ΝΔ, σαν κυβέρνηση αξιοποίησε με ζήλο την κρατική καταστολή και βρήκε άξιο συνεχιστή, τον σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υποδέχεται τους φοιτητές και τα δίκαια αιτήματά τους με ΜΑΤ, κλούβες και το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Φαίνεται πως το “Πανεπιστήμιο που ονειρεύεται” η ΝΔ, το “χτίζει” σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι απέναντι από τις ανάγκες των φοιτητών για ολόπλευρη μόρφωση για όλους, για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, στο αντικείμενο που σπούδασαν και έχουν ειδικευτεί. Η κόντρα τους αφορά το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΣΕΒ, κατευθύνσεις που μετατρέπουν ακόμα πιο γρήγορα τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σε πελάτες δεξιοτήτων και πιστοποιητικών. Και σε αυτό το ζήτημα, η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αν και είναι βολική και για τους δύο, δεν αφορά τις ανησυχίες των φοιτητών.

Οι νέοι και οι νέες που σπουδάζουμε, δυναμώνουμε τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, τους αγώνες για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει.

  • Κάνουμε στην άκρη όσους στέκονται εμπόδιο σε αυτό.
  • Καμία απειλή – Καμία τρομοκρατία δεν μας φοβίζει.
  • Να παρθούν πίσω τώρα οι μηνύσεις».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: