ΚΚΕ: Καμία δίωξη σε γονείς και μαθητές της Ιωνιδείου για την αγωνιτική τους δράση

Οι γονείς που καταγγέλλονται, στήριξαν τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις του δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου και των μαθητών της Ιωνιδείου, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος γονέων μαθητών της Ιωνιδείου του Πειραιά, μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι γονείς που καταγγέλλονται, στήριξαν τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις του δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου και των μαθητών της Ιωνιδείου, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Το άνοιγμα της δικογραφίας αναδεικνύει ανυπόστατες και ανώνυμες καταγγελίες, που αναφέρονται στα παιδιά που αγωνίζονται ως ”αλήτες”, στοχοποιώντας ονομαστικά τα ίδια και τους γονείς τους. Μάλιστα, η ανώνυμη καταγγελία, δεν διστάζει να κατονομάσει γονείς και με την πολιτική τους ιδιότητα, ως μέλη του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων. Επιπλέον, ερωτηματικά προκαλεί η “σπουδή” της εισαγγελέως να δώσει συνέχεια στην υπόθεση, ενώ, με βάση τον νόμο, μπορούν οι ανώνυμες καταγγελίες να τεθούν απευθείας στο αρχείο.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον αντιδραστικό κατήφορο. Άλλωστε η ίδια πρωτοστάτησε στη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και στην προσπάθεια καταστολής τους.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να μπει στο αρχείο η υπόθεση και να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής δράσης των μαθητών και των γονιών».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: