Φάμπρικα μαθητοδικείων στην Ιωνίδειο – Δύο μαθητές με δικογραφία για κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ…

Το πλέον εξοργιστικό είναι πως οι κατηγορίες βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες από γονείς άλλων μαθητών (!), μολονότι ο Λυκειάρχης διέψευσε στην κατάθεσή του ότι υπέστη σωματική ή λεκτική βία από τους μαθητές!

Πριν από λίγες μέρες, είχε ξεκινήσει η ποινική δίωξη εναντίον γονέων (!) που στήριζαν τον αγώνα των παιδιών τους, των μαθητών της σχολής, τις κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη που αποφάσισαν δημοκρατικά και υλοποίησαν συλλογικά. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έβαλε φρένο σε αυτή τη διαδικασία, αλλά συνεχίζει στον ίδιο κατήφορο, επεκτείνοντας τις διώξεις στους μαθητές και καλώντας χτες δύο παιδιά να δώσουν κατάθεση!

Η εισαγγελία του Πειραιά έχει σχηματίσει δικογραφία εις βάρος των μαθητών και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν “φθορά ξένης περιουσίας” και “βιαιοπραγία κατά του Λυκειάρχη”. Το πλέον εξοργιστικό είναι πως οι κατηγορίες βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες από γονείς άλλων μαθητών (!), μολονότι ο Λυκειάρχης διέψευσε στην κατάθεσή του ότι υπέστη σωματική ή λεκτική βία από τους μαθητές!

Οι… ανώνυμοι πληροφοριοδότες διανθίζουν μάλιστα τις καταγγελίες τους με συκοφαντίες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, χαρακτηρίζοντας τα παιδιά “ταραχοποιά στοιχεία”, που “δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο” και “δρουν για λογαριασμό του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι αρχές, αντιθέτως, δε σκέφτηκαν στιγμή τα προβλήματα που προκαλούν στους μαθητές, σέρνοντάς τους με άθλιες μεθοδεύσεις σε μια τέτοια διαδικασία, λίγες μόλις μέρες πριν αρχίσει η ψυχοφθόρος εξεταστική περίοδος…

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα ρεπορτάζ του News247, όπου οι δύο μαθητές μιλούν για τα αιτήματά τους και δείχνουν ποιο είναι στην πραγματικότητα το “έγκλημα” για το οποίο διώκονται, με τον μικρό Παντελή να λέει:

-Δε γίνεται να ακούμε καθημερινά απειλές από τα κανάλια, από βουλευτές, από γονείς κτλ, ότι θα μας φέρουν την αστυνομία ή ότι θα πάνε μόνοι τους να ανοίξουν την κατάληψη. Δε φοβόμαστε, διεκδικούμε αυτά που θέλουμε. Να μπούμε στις τάξεις, αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: