Καταγγελία των εκλεγμένων με την ΠΚΣ για την αστυνομοκρατία γύρω από το Πάντειο!

Καταγγέλλουμε την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και κλούβας των ΜΑΤ έξω από το Πάντειο. Καταγγέλλουμε επίσης την απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων, που ουσιαστικά λέει ότι με πρόσχημα τις καταλήψεις που γίνονται στις σχολές, πρέπει να μπαίνει η αστυνομία, να χτυπάει και να συλλαμβάνει φοιτητές.

Οι εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική στο Πάντειο καταγγέλλουν την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων από το πρωί έξω από το Πανεπιστήμιο, καθώς και την απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων να κλείσει το ίδρυμα, υπό τον “φόβο εξωπανεπιστημιακών…” -όπως τους ενημέρωσε η Πρύτανης του ιδρύματος.

Οι φοιτητές απαίτησαν να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία από τα περίχωρα του Παντείου και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, απαιτώντας να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές τους που είναι ένα χρόνο κλειστές και να μην εφαρμοστεί ο αυταρχικός νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Καταγγέλλουμε την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και κλούβας των ΜΑΤ έξω από το Πάντειο, σήμερα. Καταγγέλλουμε επίσης την απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων, που ουσιαστικά στηρίζει την απόφαση του Πρύτανη του ΑΠΘ, που λέει ότι με πρόσχημα τις καταλήψεις που γίνονται στις σχολές, πρέπει να μπαίνει η αστυνομία, να χτυπάει και να προσαγάγει-να συλλαμβάνει φοιτητές. Αντίστοιχα βλέπουμε αυτό και σήμερα, η Πρυτανεία του Παντείου έκλεισε το Πανεπιστήμιο. Καλούμε, σαν εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, όλους τους φοιτητές στην Πρυτανεία, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε να ανοίξει η σχολή μας. Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από τον περίχωρο του Παντείου. Και καλούμε αύριο όλους και όλες στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με αφορμή τον ένα χρόνο κλειστά Πανεπιστήμια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: