H αξία της γυμναστικής στα σχολεία – Τα καλύτερα χάλια σχολεία του κόσμου (9ο μέρος)

Η Σουηδία υποβάθμισε την αξία του μαθήματος τα τελευταία 30 χρόνια. Από 3 με 4 ώρες το μάθημα γίνεται σήμερα μόνο 2 ώρες την εβδομάδα (2014). Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος όλα τα παραπάνω και να τα συνδέσει με την τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα…

H αξία της γυμναστικής στα σχολεία

Η γυμναστική και ειδικότερα η αερόβια άσκηση βοηθά σημαντικά τις μαθητικές επιδόσεις. Το βέλτιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται, όταν η καρδιά δουλεύει στο 65%-70% των δυνατοτήτων της για περισσότερο από 20 λεπτά. Ο εγκέφαλος γίνεται πιο ελαστικός, τα κύτταρα του τα οποία σχετίζονται με την γνώση πολλαπλασιάζονται. Τα “παράθυρα” του εγκεφάλου ανοίγουν και ο μαθητής είναι πιο δεκτικός σε νέες γνώσεις για 2 ώρες μετά την γυμναστική.

Η Σουηδία υποβάθμισε την αξία του μαθήματος τα τελευταία 30 χρόνια. Από 3 με 4 ώρες το μάθημα γίνεται σήμερα μόνο 2 ώρες την εβδομάδα (2014). Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος όλα τα παραπάνω και να τα συνδέσει με την τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα. Από την στιγμή που εφαρμόστηκε οι μαθητικές επιδόσεις μειώθηκαν. Όσο περνούσε ο χρόνος τα πράγματα χειροτέρευαν. Ευτυχώς φέτος με τα χιόνια οι περισσότεροι συνάδελφοι αντέδρασαν και η τηλεκπαίδευση δεν συνεχίστηκε περαιτέρω.

Το ίδιο ίσως και περισσότερο βοηθάει το παιχνίδι και ο προαυλισμός των μαθητών. Κάποιες φορές οι ενήλικοι φυλακισμένοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα παιδιά!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε εδώ τα προηγούμενα μέρη

 Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: