Γιάννης Δελής: “Η κυβέρνηση δίνει στους σχολάρχες όλα όσα ζήτησαν στο πιάτο…”

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που απαξιώνει τον παιδαγωγικό ρόλο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και σαρώνει ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματά τους,

Την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου που απαξιώνει τον παιδαγωγικό ρόλο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματά τους, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Γιάννης Δελής κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, να φέρνει στη Βουλή σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όταν τα σχολεία είναι κλειστά.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά παραγγελία των επιχειρηματιών της Εκπαίδευσης, καθώς η κυβέρνηση τα δίνει πραγματικά όλα στους σχολάρχες. Με το σχέδιο νόμου απελευθερώνονται οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, ακόμα και στο μέσον της χρονιάς, αφού οι συμβάσεις τους υπάγονται στο κοινό Εργατικό Δίκαιο. Επιπλέον, ο εργοδότης θα μπορεί να περικόπτει ώρες και αμοιβές από το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά το δοκούν, ενώ σε κάθε σχολείο θα επιβάλλεται ιδιαίτερο σύστημα αξιολόγησης κατά την απόλυτη κρίση της διοίκησής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των απολύσεων.

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα έχουν επιπροσθέτως τη δυνατότητα να εφαρμόζουν δραστηριότητες μετά το πέρας του υποχρεωτικού προγράμματος και να λειτουργούν ως απογευματινά φροντιστήρια, ενώ χαλαρώνει και ο έλεγχος στο ίδιο το υποχρεωτικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα του νομοσχεδίου που αφορά στην ενισχυτική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων των πανελληνίων εξετάσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να διδάσκονται τα συγκεκριμένα μαθήματα, ωστόσο χαρακτήρισε «καρικατούρα» τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: