Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας – Κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και την παιδιατρική κάλυψη της Ικαρίας (ΦΩΤΟ)

Ως συνέχεια των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αλλά και τοπικά καλούμε όλους του γονείς με τα παιδιά τους να πάρουν μαζικά και μαχητικά αύριο  Τετάρτη 8 Μάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν σωματεία και φορείς στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12 το μεσημέρι

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ και

ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

   Η Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή γονιών με τα παιδιά τους στη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων  εχτές Δευτέρα 6/3 στην πλατεία Ευδήλου. Συγκέντρωση ώστε το σιδηροδρομικό έγκλημα που έγινε πριν λίγες μέρες στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι δηλ. το κράτος, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες.

    Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις  ενώσεων γονέων, φοιτητών, μαθητών σε κάθε σημείο της χώρας με κεντρική απαίτηση: «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», διεκδικώντας παράλληλα σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές. 

   Χαιρετίζει τη σημερινή ( Τρίτη 7/3) άμεση κινητοποίηση γονέων του νησιού σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Ικαρίας, στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΕΝΙ)για την αποτροπή μετακίνησης των παιδιάτρων προς στη Σάμο. Συγκεκριμένα υπήρχε πρόθεση της 2ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου για εκ περιτροπής μετακίνηση των δυο παιδιάτρων της Ικαρίας για την εκεί κάλυψη παιδιατρικών αναγκών. Κάτω από την πίεση τόσο των εργαζομένων όσο και των γονιών, αποτράπηκαν για την ώρα οι μετακινήσεις. 

    Οι γονείς δεν εφυσυχάζουν! Γνωρίζουν ότι ο δεύτερος παιδίατρος δεν χαρίστηκε στην Ικαρία, αποκτήθηκε έπειτα από πολύχρονη και παρατεταμένη διεκδίκηση του λαϊκού και γονεϊκού κινήματος  στο νησί.  Διαβεβαιώνουν ότι είναι ειδικότητα απολύτως απαραίτητη για ζωές μικρών παιδιών και μαθητών. Ενώ παραμένουν σε ισχύ οι διεκδικήσεις μας για παιδίατρο στη Βόρειο Ικαρία (Κ.Υ Ευδήλου, Π.Ι Ραχών). Γνωρίζουν ότι τα κενά στα νοσοκομεία σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες δεν μπορούν και δεν πρέπει να καλύπτονται με «μπαλώματα» ,συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινήσεις γιατρών από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά με μόνιμες προσλήψεις!

   Η Ένωση Γονέων καλεί τα μέλη της και τους γονείς συνολικά στο νησί να είναι σε επιφυλακή και γενική ετοιμότητα στην πιθανή μετακίνηση γιατρών προς τη Σάμο. Να μην το επιτρέψουμε στην πράξη να συμβεί!

  Ως συνέχεια των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αλλά και τοπικά καλούμε όλους του γονείς με τα παιδιά τους να πάρουν μαζικά και μαχητικά αύριο  Τετάρτη 8 Μάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν σωματεία και φορείς στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12 το μεσημ.

Οι ζωές των παιδιών μας δεν κοστολογούνται, δεν μπαίνουν στη ζυγαριά του κέρδους σας!

Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: