Χρήματα για την κυρία του κυλικείου όσο διαρκεί η κατάληψη συγκεντρώνουν μαθητές στην Πάτρα

Αυτά είναι τα παιδιά στα οποία η κυβέρνηση θέλει να βάλει αδικαιολόγητες απουσίες, όταν η ίδια είναι συστηματικά απούσα από τις ανάγκες, όχι μόνο των μαθητών, αλλά συνολικά όσων κινούνται γύρω από τη σχολική κοινότητα.

Κυριολεκτικά και τι δεν έχουν ακούσει αυτές τις μέρες οι μαθητές που κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας μόρφωση με ασφάλεια και πλήρη δικαιώματα, από το ότι είναι “υποκινούμενες μειοψηφίες” στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το ότι είναι αλήτες, κακομαθημένοι, χαβαλέδες, ακόμα και πίθηκοι, σύμφωνα με το διαβόητο πια σκίτσο Παπανίκου.

Η ποιότητα και το ήθος των “καταληψιών” είναι φυσικά πολύ ανώτερο από εκείνο των επικριτών τους, όπως αποδεικνύει μια πρωτοβουλία βαθιάς αλληλεγγύης που έλαβαν μαθητές σε σχολείο της Πάτρας που βρίσκεται υπό κατάληψη. Οι μαθητές κάλεσαν μέσω ΜΚΔ τους συναδέλφους τους να φέρουν ένα μικρό χρηματικό ποσό ο καθένας, προς ενίσχυση της κυρίας που δουλεύει στο κυλικείο του σχολείου, δεδομένου ότι προφανώς όσο παραμένει κλειστό λόγω κινητοποιήσεων, δε λαμβάνει έσοδα.

Αυτά είναι τα παιδιά στα οποία η κυβέρνηση θέλει να βάλει αδικαιολόγητες απουσίες, όταν η ίδια είναι συστηματικά απούσα από τις ανάγκες, όχι μόνο των μαθητών, αλλά συνολικά όσων κινούνται γύρω από τη σχολική κοινότητα, όπως οι διαχειριστές κυλικείων, που ως γνωστόν είχαν μείνει ουσιαστικά απροστάτευτοι και στο διάστημα του κλεισίματος των σχολείων λόγω καραντίνας.

Σε σχολείο της Πάτρας οι μαθητές συγκεντρώνουν χρήματα για το κυλικείο που τις μέρες τις κατάληψης είναι κλειστό. Αυτά…

Gepostet von Στέλιος Παλαρμάς am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: