Χανιά: Έφοδος ασφαλιτών σε σπίτια φοιτητών! – 5 προσαγωγές και 1 σύλληψη με ανυπόστατες κατηγορίες!

Αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι των φοιτητών με παρουσία εισαγγελέα, μαγειρεύοντας στοιχεία στοχοποίησής τους για επίθεση με μπογιές και στη συνέχεια τους “άρπαξαν” χωρίς να τους εξηγήσουν τίποτα. Προσήγαγαν δύο ακόμα περαστικούς φοιτητές και άλλο ένα μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου!

Η ανηλεής καταδίωξη αγωνιστών φοιτητών δε σταμάτησε στα ΑΠΘ, αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οδηγό το δόγμα “Νόμος και Τάξη”. Όπως σημειώνεται στην καταγγελία των οργανώσεων Χανίων του ΝΑΡ και της νΚΑ, ασφαλίτες έκαναν έφοδο σε σπίτια φοιτητών, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησαν σε εκδικητικές προσαγωγές και μετέτρεψαν τη μία σε σύλληψη.

Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε στην καταγγελία.

Οι οργανώσεις Χανίων του ΝΑΡ και της νΚΑ καταγγέλλουμε την “απαγωγή” από την ασφάλεια Χανίων 5 νέων, εκ των οποίων 4 φοιτητών, μελών του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και της ΕΑΑΚ και την φόρτωση ανυπόστατων κατηγοριών εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, ενώ οι δύο φοιτητές βρίσκονταν στο σπίτι τους το πρωί της 27 Φλεβάρη 2021, αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι των φοιτητών με παρουσία εισαγγελέα, μαγειρεύοντας στοιχεία στοχοποίησής τους για επίθεση με μπογιές και στη συνέχεια τους “άρπαξαν” χωρίς να τους εξηγήσουν τίποτα. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν αναίτια άλλους 2 φοιτητές που περνούσαν από το δρόμο, χωρίς καν να επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες ή να εξηγήσουν την αιτία προσαγωγής, όπως τους ζητήθηκε. Κατά την διάρκεια της κράτησής τους, τους απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τον δικηγόρο τους η οποία επετεύχθη μετά από αρκετή ώρα και παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου. Κατέληξαν να μετατρέψουν σε σύλληψη τη μία από τις προσαγωγές, με ό,τι ανυπόστατη κατηγορία μπόρεσαν να κατασκευάσουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ακολούθησε αιφνιδιαστική στοχοποίηση ακόμη ενός μέλους του Συλλόγου Φοιτητών, ο οποίος προσήχθη αργότερα έξω από το σπίτι του επιβάλοντάς του να απαντήσει χωρίς δικηγόρο σε ερωτήσεις όπως «γιατί κατεβαίνεις σε πορείες;», «τι γνωρίζεις για τον συλληφθέντα;».

Σε συνέχεια των γεγονότων της Θεσσαλονίκης με την εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει το αυταρχικό όργιο καταστολής  και στοχοποίησης της αγωνιζόμενης νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, το οποίο κατακλύζει τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αψηφώντας τις απαγορεύσεις εδώ και βδομάδες. Καθόλου τυχαία δεν ήταν ούτε η μέρα, ούτε η ώρα του συμβάντος, αφού συνέβη μόλις μισή ώρα πριν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ., όπου καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς και συλλογικότητες του κινήματος της πόλης.

Ενώ τα αντανακλαστικά τους σε συλλήψεις και έρευνες σπιτιών φαίνεται να είναι ανύπαρκτα όταν πρόκειται για φασίστες και παιδοβιαστές, στην περίπτωση των φοιτητών είναι εύκολο κι ας μην υπάρχει η παραμικρή αιτία. Η κυβέρνηση, ο υπουργός των ΜΑΤ Χρυσοχοΐδης και τα φερέφωνά τους  είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες της και τα όνειρά της.

Η καταγγελία ημειώνει επίσης τις ευθύνες της απούσας δημοτικής αρχής και της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, και κλείνει με τα αιτήματα.

  • -Να αθωωθεί ο συλληφθέντας φοιτητής και όλοι οι διωκόμενοι που στοχοποιούνται!
  • -Να αποσυρθούν άμεσα οι ανυπόστατες κατηγορίες!
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: