Αυταρχισμός χωρίς όρια – Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στέλνει τέσσερις φοιτητές μέλη της ΚΝΕ στο νοσοκομείο

Τα ΜΑΤ χτύπησαν εν ψυχρώ, με γκλομπ και χημικά, τους φοιτητές που διαδήλωναν για το άσυλο, έξω από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Οι τελευταίοι δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής θέση, για να καταδικάσουν την απρόκλητη καταστολή, που έστειλε τέσσερις φοιτητές στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια.

Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” δεν κάνει διακοπές ούτε διακρίσεις για τους φοιτητές.

Μετά από αποφάσεις των συλλόγων με Γενικές Συνελεύσεις και το συντονιστικό που ακολούθησε το χτεσινό φοιτητικό συλλαλητήριο, οι φοιτητές έκαναν νέα κινητοποίηση σήμερα στο Καβούρι, όπου διεξαγόταν η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ.

Οι φοιτητές προχώρησαν με πορεία προς το ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τις εργασίες της Συνόδου, για να παραδώσουν ψηφίσματα των συλλόγων τους, με τα οποία ζητούσαν από τους Πρυτάνεις να πάρουν θέση υπέρ του Πανεπιστημιακού Ασύλου και ενάντια στο νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης για τα Ανώτατα Ιδρύματα.

Τα Ματ όμως επιτέθηκαν απρόκλητα, χτυπώντας τους φοιτητές με χημικά και γκλομπ, ανοίγοντας κεφάλια εν ψυχρώ και στέλνοντας στο νοσοκομείο τέσσερα μέλη της ΚΝΕ

Οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν, παραμένουν στο χώρο και φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην ωμή καταστολή: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουνε το άσυλο στις πολυεθνικές».

Παρόλα αυτά, οι Πρυτάνεις δεν έχουν βγάλει μέχρι στιγμής την παραμικρή ανακοίνωση καταδίκης της ωμής καταστολής και προφανώς δε συγκινούνται, βλέποντας τα ΜΑΤ να χτυπάνε εν ψυχρώ τους φοιτητές των σχολών τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: