Όταν το ΚΚΕ σας χαλάει τη σούπα…

Ο ζήλος της δημοτικής αρχής για να μην ακουστεί η άποψη του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να κρύψει την κοινή στάση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, στο να αναλάβουν κοινές δράσεις για να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας της Αρετσούς και η παραχώρησή της σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η απαράδεκτη στάση τόσο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του δημάρχου Καλαμαριάς να βάλουν εμπόδια στο να εκφραστεί η άποψη του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αστεία διαδικαστικά επιχειρήματα, δεν κατάφερε να κρύψει την κοινή στάση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, στο να αναλάβουν κοινές δράσεις για να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας της Αρετσούς και η παραχώρησή της σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Στην ίδια λογική σύμπλευσης «για το καλό» όπως λένε πάντα, του Καλαμαριώτικου λαού, κινήθηκε ο κ. Περιφερειάρχης και σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε αυτές τις κοινές δράσεις, στις αυταπάτες περί συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την τοπική κοινωνία, από κοντά και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τις «ευλογίες» πάντα των βουλευτών του.

Οι όροι που θέλουν να βάλουν στη δράση του κεφαλαίου για να γίνει ποιο περιβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη, αποτελεί το «φύλο συκής» για να περάσει η παραχώρηση της μαρίνας και όλου του παραλιακού μετώπου στους ιδιώτες.

Η συμφωνία και η συμπόρευση όλων αυτών δε έγινε πάνω στη βάση της λύσης των προβλημάτων του λαού, της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου σε όφελος των λαϊκών αναγκών, αλλά στη βάση της προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανάπτυξης των κερδών των «επενδυτών».

Η ανάδειξη της πείρας που έχει ο λαός μας από αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις ήταν που ενόχλησε. Ας σκεφτεί ο λαός της Καλαμαριάς, ποια υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκε και δεν αυξήθηκαν οι αντίστοιχες τιμές. Υπάρχει έστω και μια ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση ή υπηρεσία που δε μειώθηκαν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Η προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου να βάλει εμπόδια στην τοποθέτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας αποκλεισμού του ΚΚΕ, με «ξήλωμα» των πανό του. Αυτό που αληθινά τους ενοχλεί, είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενημερώνουν και καλούν το λαό της Καλαμαριάς σε αντεπίθεση ενάντια στο έγκλημα που σχεδιάζουν για το παραλιακό μέτωπο. Τρέμουν στην ιδέα να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και κάνουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν την πάλη του λαού, να βάλουν εμπόδια, να ενσωματώσουν τις όποιες αντιδράσεις στους στόχους του κεφαλαίου.

Και για μην ξεχνάμε, μιλάμε πάντα για τον ίδιο Δήμαρχο που πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη του, αντί να σταθεί στην διεκδίκηση μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως το καθολικό αίτημα ανοίγματος του πρώην Νοσοκομείου Παναγία, ο ίδιος ανέφερε ότι είναι θετικός στην μετατροπή του σε 5αστερο ξενοδοχείο!!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις νέες και τους νέους της Καλαμαριάς να μη σταθούν με δέος απέναντι στη «συμμαχία» που στήθηκε, για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αρετσούς.Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό το κακό!

Να μη περάσει το νέο έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η μαρίνα και να παραμείνει ο χώρος ελεύθερος για το λαό χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση.

Δεν είναι τόσο ισχυροί όσο δείχνουν. Η οργάνωση και η πάλη του λαού μπορεί να αλλάξει συσχετισμούς, να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών μας!

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: