Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι δήμαρχοι αλλάζουν αλλά η “Solidarity Now” ζει και βασιλεύει

Νίκος Σοφιανός: “Όταν σου δίνει 2,5 εκατομμύρια το κράτος (λεφτά δικά μας είναι αυτά) και δωρεάν χώρο στο κέντρο της Αθήνας ο δήμος (λεφτά δικά μας είναι και αυτά), και μάλιστα στο κέντρο της περιοχής που έχει ανάγκη ο μετανάστης και ο πρόσφυγας, αυτό είναι παραχώρηση σε έναν ιδιώτη, σε μια ΜΚΟ, που τρέφεται από τα λεφτά τα δικά μας. Δεν κάνει αλληλεγγύη, κάνει μπίζνα”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν και κατήγγειλαν την πρόθεση της δημοτικής αρχής του κ.Δούκα να παρατείνει για άλλα 5 χρόνια την παραχώρηση ορόφου στο παλιό Φρουραρχείο Αθήνας, (απέναντι από το σταθμό Λαρίσης) στη ΜΚΟ Solidarity Now. Την πρώτη παραχώρηση για 10 χρόνια, είχε κάνει η προηγούμενη “κεντροαριστερή” διοίκηση με δήμαρχο Καμίνη και διατήρησε η απελθούσαδημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Η παραχώρηση εγκρίθηκε τελικά με τις ψήφους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ του δημάρχου Δούκα, τις ψήφους της παράταξης της ΝΔ του κ.Μπακογιάννη και την ανοχή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε λευκό!

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Συνεχίζετε την παραχώρηση για άλλα 5 χρόνια, δημόσιου-δημοτικού ακινήτου σε μία ΜΚΟ, η οποία μάλιστα πρόσφατα πήρε και 2.420.000 ευρώ από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Μετανάστευσης, για να κάνει προγράμματα… Κατά τ’ άλλα “αλληλέγγυα προγράμματα”…

Εμείς επιμένουμε σε αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, από το 2013 στο δημοτικό συμβούλιο που ξεκίνησε αυτή η αμαρτωλή παραχώρηση και την είχαμε καταψηφίσει όπως τότε και οι συνδυασμοί της ΝΔ, της Ανοιχτής Πόλης (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν θα υιοθετήσουμε αυτά που διαβάζουμε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβρη του 2023 στη Βουλή, εναντίον της ΜΚΟ Solidarity Now, στο ποιος τη διευθύνει, αν τη διευθύνουν συγγενείς του πρωθυπουργού. Ούτε το γνωστό, ότι μιλάμε για τη ΜΚΟ του ιδρύματος Σόρος. Είναι γνωστά άλλωστε αυτά…

Θα επιμείνουμε, ότι είναι λάθος και έχετε ευθύνη, να παραχωρείτε σε μία ΜΚΟ, η οποία επιδοτείται αδρά από το ελληνικό δημόσιο, δημοτικό χώρο για να κάνει πολιτική. Γιατί αυτό κάνει.”

Ενώ στη δευτερολογία του ο Νίκος Σοφιανός σχολίασε:

“Από πότε ο δήμος, όχι απλά παραχωρεί, αλλά εντάσσει τη  Solidarity Now στο κοινωνικό του πρόγραμμα; Έχει ο δήμος συμμετοχή στη διαμόρφωση του προγράμματος;

Έχετε έλεγχο ως προς τον απολογισμό τους, για τα νούμερα που λένε; Ποιος ελέγχει αυτούς τους απολογισμούς που μας λένε;

Τί γίνετε με τους εργαζόμενους εκεί; Με τί εργασιακές σχέσεις δουλεύουνε; Μήπως δε γνωρίζετε για στρατιές απλήρωτων εργαζόμενων από ΜΚΟ;

Όταν σου δίνει 2,5 εκατομμύρια το κράτος (λεφτά δικά μας είναι αυτά) και δωρεάν χώρο στο κέντρο της Αθήνας ο δήμος (λεφτά δικά μας είναι και αυτά), και μάλιστα στο κέντρο της περιοχής που έχει ανάγκη ο μετανάστης και ο πρόσφυγας, αυτό είναι παραχώρηση σε έναν ιδιώτη, σε μια ΜΚΟ, που τρέφεται από τα λεφτά τα δικά μας. Δεν κάνει αλληλεγγύη, κάνει μπίζνα.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: