Οι απόμαχοι της δουλειάς φροντοφώναξαν: «Ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί!» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση χιλιάδες συνταξιούχοι από την κεντρική και νότια Ελλάδα, έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση που οργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα. Η Κατιούσα ήταν εκεί.

Με μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση χιλιάδες συνταξιούχοι από την κεντρική και νότια Ελλάδα, έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση που οργάνωσαν το πρωί της Τρίτης 20 Νοέμβρη στην Αθήνα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ.

Με τις σημαίες και τα πανό των σωματείων τους, τα μαχητικά τους συνθήματα, χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς, πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης και έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα της «προσωπικής διαφοράς» και με μια φωνή ξεκαθάρισαν: «Ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί!».

Οι απόμαχοι της δουλειάς φροντοφώναξαν: «Ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί!» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διατράνωσαν την απαίτησή τους για επιστροφή όλων των αιματηρών περικοπών που τους επέβαλλαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), την κατάργηση ολόκληρου του άθλιου αντιασφαλιστικού καθεστώτος και του επαίσχυντου νόμου Κατρούγκαλου, διεκδίκησαν αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης.

Όπως ανέφερε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ: «Αυτή είναι η 143η κινητοποίηση σε αυτόν τον μεγάλο αγωνιστικό Μαραθώνιο που ξεκινήσαμε. Αυτή είναι η απάντηση των συνταξιούχων. Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα…» Για να προσθέσει, πως το γεγονός, ότι όλοι σήμερα συζητάνε για την «προσωπική διαφορά» των παλιών συνταξιούχων, όλες οι τελευταίες εξελίξεις, είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα, της πίεσης που ασκεί αυτός ο αγώνας που δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Οι απόμαχοι της δουλειάς φροντοφώναξαν: «Ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί!» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα που δεν έχει ιερό και όσιο, ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ σημείωσε: «Με θράσος απύθμενο εμφανίζονται κιόλας ως “κοινωνικά ευαίσθητοι” και γαλαντόμοι: Θα διανείμουν λένε το “κοινωνικό μέρισμα” από 300 ευρώ και πως ανάμεσα στους δικαιούχους θα είναι και κάποιοι συνταξιούχοι, όταν τη δεκαετία των μνημονίων μας αφαίρεσαν 78 δισ. ευρώ… Όμως εμείς δεν πληρώσαμε εισφορές για να κοιτάμε στα γεράματά μας αν θα μας δώσουν φιλοδωρήματα. Εμείς πληρώσαμε για όλα αυτά που μας έκοψαν. Αυτά δεν τα ξεχνάμε και τα διεκδικούμε μέχρι και το τελευταίο σεντς. Και τα διεκδικούμε όχι με αιτήσεις και αγωγές. Η δική μας αίτηση, κατατίθεται στην “πλατφόρμα” του ιερού πεζοδρομίου. Είναι η συμμετοχή μας στον μαραθώνιο αγώνα μέχρι να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και τα άλλα μνημονιακά τερατουργήματα».

Αν και η συγκέντρωση γίνονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως είπε ο Χρήστος Μπουρδούκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου «εμείς δεν κλαίμε τη μοίρα μας. Εμείς αγωνιζόμαστε!» Μιλώντας για το ζήτημα της «προσωπικής διαφοράς» ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτούν καμία αναβολή αλλά μόνο οριστική ακύρωση του μέτρου, ενώ ζήτησε να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου.

Οι απόμαχοι της δουλειάς φροντοφώναξαν: «Ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί!» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Πεπόνης πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, κατήγγειλε όλους αυτούς που ζητάνε να εφαρμοστεί η περικοπή της προσωπικής διαφοράς σημειώνοντας πως «ξεχνάνε ότι ο πλούτος που παράγεται προήλθε από τη δική μας δουλειά. Έχουν μάλιστα δεσμευτεί ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις θα είναι συγκεκριμένες και εννοείται περιορισμένες. Οι δικοί μας αγώνες θα τους κάνουν να ξεδεσμευτούν…».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Γεωργία Παπαδάκου πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ο Αριστοτέλης Κάντας από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων, ο Γιάννης Παπαδημητρίου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φθιώτιδας και ο Γιώργος Δημητρουλής από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι απόμαχοι της δουλειάς φροντοφώναξαν: «Ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί!» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με το σύνθημα: «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», να κυριαρχεί, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης κατευθύνθηκαν προς τη βουλή.

Αποφασισμένοι να δώσουν και πάλι «το παρών» στις 15 Δεκέμβρη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12.30 και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και να σταθούν δίπλα στους εργάτες στις 28 Νοέμβρη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

–Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

–Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

–Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.

–Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.

–Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

–Ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

–Άμεση απόδοση των δώρων.

–Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Κείμενο: 902.gr
Φωτογραφίες-βίντεο: Κατιούσα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: